Els majors s’activen a l’últim quadrimestre de l’any

A l’últim quadrimestre de l’any, es busca que els majors estiguen actius a través de l’esport, la cultura, els viatges o la natura. Així, el que persegueix ‘Majors Actius’ és afavorir l’envelliment actiu i saludable de la població major de 55 anys. La programació començarà el 27 de setembre i arribarà fins a desembre. La primera activitat tindrà lloc al teatre Echegaray, on es projectarà el primer capítol de la nova temporada de l’Alqueria Blanca. L’objectiu és garantir una vida saludable mitjançant la incorporació d’activitats esportives per tal de disminuir el risc de patir malalties físiques i emocionals.

D’aquesta manera, s’han organitzat 34 activitats esportives de gimnàstica, d’activació i estiraments als parcs, de pilota valenciana adaptada, de tenis de diferent nivell, així com passejos i senderisme per espais urbans (1 i 15 d’octubre, 5 de novembre i 3 de desembre) i per la muntanya d’Ontinyent (8 i 22 d’octubre, 12 de novembre i 17 de desembre). A més, s’han previst eixides, com la de Cofrents (30 de setembre), Guadalest (29 d’octubre), Archena (26 de novembre) i Alcalà del Xúquer (17 de desembre). També s’han preparat dos tallers de memòria, 28 i 30 de setembre, organitzats junt amb AFAO, per tal de treballar l’agilitat mental i la memòria. Totes les activitats compten amb aforament limitat, de manera que caldrà reservar prèviament, amb l’excepció de la presentació de l’Alqueria Blanca, on no serà necessari. Quant als viatges, en cas de superar les 50 places, es realitzarà un sorteig entre les persones apuntades.

D’altra banda, José Rafael Sanchis recorda que, des del 14 al 16 de setembre, es podrà adquirir el Passaport Covid-19 en el CIM de Sant Rafel, durant tot el matí, i en el departament de Serveis Socials, de 08:00 a 09:30 hores, el qual permet la lliure circulació per la Unió Europea durant la pandèmia.