La pàgina web que preveu com serà l’Ontinyent d’ací a 10 anys

Vols conéixer com serà Ontinyent dins d’una dècada? No consisteix en llegir la mà ni en tirar les cartes ni en una bola màgica que permet veure el futur de la ciutat. Tampoc en una màquina del temps, sinó en la pàgina web http://elfuturoquecompras.com/, que ensenya als seus usuaris com serà la ciutat on habiten dins de 10 anys. Un projecte creat per la Confederació de Comerç d’Alacant, Castelló i València, a la qual pertany Comerç IN, junt amb la Diputació de València. La web pot imaginar en què es convertirà una localitat perquè la manera de comprar de la seua ciutadania determina i dibuixa el futur dels seus carrers.

A través d’aquesta pàgina d’internet, pots veure el resultat dedicant tan sols dos minuts. El primer pas és indicar la població i la província on es resideix. El segon apartat, dirigit a l’aspecte online, requereix anotar quants diners et gastes al mes aproximadament en diferents comerços online de l’àmbit internacional, nacional i de proximitat, mentre que a l’últim segment et demana que poses quant et gastes aproximadament al mes en els comerços físics de l’àmbit internacional, nacional i de proximitat, és a dir, a la teua població o a les veïnes. Amb totes aquestes dades, la web fa un balanç i et diu com serà la ciutat en la dècada dels 30 per tal de conéixer si, amb les teues compres, estàs cuidant el teixit comercial local; si estàs afavorint la creació de llocs de treball o la seua destrucció; com evolucionarà l’atur; els comerços que obririen o tancarien, així com quant caurà o s’incrementarà la renda per càpita. Un procés segur, donat que les dades no es queden guardades.

L’objectiu de la pàgina és conscienciar a la gent sobre la importància de comprar de manera responsable, el que contribueix també al medi ambient. A més, omplint un formulari s’entra en un sorteig de 250 euros per a comprar en el comerç local de la província de València. D’aquesta manera, es poden guanyar coses molt grans donant suport al xicotet comerç.