Els murals dels cinc artistes internacionals ultimen detalls

Els distints murals que hi ha repartits arreu de la ciutat estan a punt de ser finalitzats. Ontinyent inaugurarà aquest dissabte els 5 grans murals d’art urbà en una jornada on els artistes podran compartir amb el públic qualsevol qüestió relacionada amb el procés artístic de l’obra. La iniciativa coneguda com a ‘MurArt‘ s’inclou dins del primer Festival de Primavera posat en marxa per l’Ajuntament, baix la premissa de combinar l’impuls de l’activitat econòmica i la cultura a la localitat.

La jornada comptarà amb dues activitats: al matí des de les 10:00 hores, els i les artistes que han elaborat els murals estaran davant aquests, donant la possibilitat a les persones vianants de preguntar qüestions respecte a les seues obres. A la vesprada, des de les 20:00 hores tindrà lloc l’acte d’inauguració dels murals a la plaça de la Concepció, que inclourà les intervencions de l’alcalde Jorge Rodríguez, el regidor de Promoció Econòmica Pablo Úbeda, la projecció d’un vídeo sobre l’elaboració dels murals i una actuació musical, comptant-se de nou amb la presència dels cinc artistes.

Cal recordar que aquest grup d’artistes inclou a l’ontinyentí Dulk; el burgalés Sebas Velasco; la tarragonina Marina Capdevila; la corunyesa Lidia Cao i el francés Mantra. Els murals tenen tots una alçada d’entre 15 i 20 metres i s’han estat elaborant des del passat dilluns a l’Avinguda Vicente Gironés 1; Avinguda Vicente Gironés 3, Carrer Manuel Taverner 3; Carrer José Simó Marín 12 i Carrer Maians 67.

Les activitats al voltant de ‘MurArt’ també incloïen aquest dijous i divendres a les 19:00 hores a la Biblioteca de Sant Josep dues xerrades col·loqui amb els autors i autores (dijous Marina Capdevila i Dulk; i divendres Sebas Velasco, Lidia Cao i Mantra), a les quals les persones assistents poden conéixer de primera mà el seu treball i trajectòries.