Els primers casos de Covid-19 a la ciutat es remunten al 6M

La informació al voltant del coronavirus ha fet un gir cap a una major transparència en les últimes setmanes, després dels mesos de dificultats per a conéixer amb exactitud l’abast i conseqüències en els municipis. Malgrat el qüestionament de les dades oficials (l’última setmana han desaparegut en la pàgina de la Conselleria de Sanitat dos casos i s’ha reduït la xifra oficial de positius a Ontinyent de 43 a 41), la major obertura de la primera línia, la de les fonts vinculades als sanitaris que s’han enfrontat directament amb el problema, està permetent l’accés a detalls i informació amb bastant més aparença de credibilitat.

6 DE MARÇ
D’aquesta manera, a través d’aquestes fonts relacionades directament amb els centres sanitaris s’ha pogut establir que a Ontinyent els primers casos positius es remunten al 6 de març. A més, en aqueixos moments, encara amb possibilitat d’establir una traçabilitat, es va comprovar que el nucli del contagi procedia pel contacte amb Villena i la comarca del Vinalopó. Es tracta de casos que, en un primer moment, ja van ser sospitosos i que, finalment, quedarien ingressats a l’Hospital Lluís Alcanyís. A aquests primers casos se sumaria posteriorment altres nuclis de procedència com Madrid i Benidorm. No obstant això, en el cas d’Ontinyent, la cronologia més dura es va viure durant la segona quinzena del mes de març. En aquell moment es va incrementar el trasllat, ingressos, proves i casos positius. Amb una freqüència aproximada de 20 casos per setmana, la qual cosa va llançar una estadística del voltant de 80 ontinyentins ingressats.

0 CASOS
D’aquest pic aconseguit entre meitat de març i meitat d’abril, hem passat a una situació en la qual no existeix cap contagi diagnosticat en l’actualitat. És més, la passada setmana es van produir dos trasllats d’ontinyentins a Xàtiva amb simptomatologia compatible. No obstant això, les proves practicades van donar negatiu. Els dos pacients es troben ja de retorn a Ontinyent.