Els restaurants que recomana la Guia Michelin prop d’Ontinyent

Anit es celebrava la gala on es donaven a conèixer les estrelles concedides als restaurants per la versió 2023 de la prestigiosa Guia Michelin.

Des que el restaurant Sents d’Ontinyent renunciara a la seua estrella en 2021 i anunciara el tancament definitiu, la comarca de la Vall d’Albaida s’ha quedat òrfena de la distinció gastronòmica. Abans l’havien ostentat el restaurant de l’hotel Ferrero a Bocairent i Casa Julio a Fontanars dels Alforins.

Però la Guia Michelin ens dona algunes recomanacions per a disfrutar de la gastronomia a la nostra zona i n’hi ha alguns restaurants que queden prop. Sens dubte el millor posicionat és l’Escaleta de Cocentaina que manté les dos estrelles Michelin i s’ha consolidat com la gran referència a les comarques de Mariola. També sense eixir de Cocentaina trobem una recomanació amb el distintiu Bib Gourmand que assenyala la millor relació qualitat-preu. Es tracta del restaurant Natxo Sellés que ofereix una cuina tradicional actualitzada. I en la mateixa comarca del Comtat, en Alfafara, està altra recomanació Bib Gourmand: Casa el Tío David, amb una cuina regional i mediterrània.

En un radi de desplaçament inferior a l’hora es pot anar fins a Villena, al restaurant La Teja Azul; a Ibi per apropar-se fins al restaurant Erre que Erre o, en direcció cap a València, al restaurant Camí Vell d’Alzira. Tots tres també tenen la consideració de Big Gourmand.

En la imatge un dels plats que ofereix el restaurant Casa Tío David d’Alfafara.