Ontinyent premia l’alumnat amb qual·lificació d’excel·lent en Secundària

L’alumnat de la ciutat amb qualificació d’excel·lent en Educació Secundària el curs passat ha sigut reconegut per l’Ajuntament d’Ontinyent, al marc de la inauguració de la Setmana Internacional de la Ciutat Educadora. Aquesta tenia lloc al Palau de la Vila dividida en dues parts: el referit lliurament de premis, i una recepció a l’alumnat Erasmus de projectes als quals participen l’IES Jaume I i el Col·legi La Concepció, amb una recepció a prop de 100 alumnes i professors de 9 països participants.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava el simbolisme d’iniciar les més de 35 activitats previstes a la programació, impulsada per l’Ajuntament en coordinació amb el Consell Educatiu de Ciutat, “amb actes que valoren l’esforç de les comunitats educatives i especialment l’alumnat per buscar l’excel·lència, i dels centres per la innovació i la renovació pedagògica”. Borrell animava a la participació en les xerrades, ponències, seminaris i activitats de tota classe previstes per als pròxims dies, citant entre les més destacades les que organitzen el CAVA, la UNED i el CAMPUS Ontinyent.

En concret, l’alumnat distingit amb els premis al millor rendiment acadèmic en Educació Secundària eren Anna Bordera, Irene Doménech i Bàrbara Palau del Col·legi Sant Josep; i Norma Climent, Ana Molinero i Ismael Tortosa del Col·legi Pureza de María. Pel que fa a la recepció a alumnat europeu, s’explicava que el projecte Erasmus de l’IES Jaume I també compta amb la participació de centres de França, Portugal i les illes Canàries. Versa sobre alimentació saludable, ecologia i productes de proximitat, i dins el mateix 18 alumnes del centre ontinyentí viatjaran a la resta de països participants. Al cas del col·legi La Concepció, és un projecte sobre Dieta Mediterrània inclòs al marc d’un treball conjunt sobre ecologia, al que participen també entres de Turquia, Romania, Bulgària, Itàlia i Alemanya. En aquest cas són 25 els i les alumnes espanyols que viatjaran a la resta de països, acompanyats de 2 professors.

La programació completa de la Setmana de la Ciutat Educadora a Ontinyent es pot consultar ací.