Els set bous que eixiran al carrer aquest cap de setmanaEls

Els bous tornaran a trepitjar els carrers d’Ontinyent amb la celebració aquest cap de setmana del ‘Bou en Corda’. El nom i pes dels animals braus ha trigat a arribar, ja que les conseqüències que la pandèmia ha provocat en les ramaderies ha dificultat el procés de cerca d’aquests exemplars.

Hui serà el torn de la ramaderia de José Vicente Machancoses, que feia anys que no portava bous a Ontinyent. Aquest matí, eixirà la tradicional ‘vaqueta’. Sonall, un exemplar negre de 430 quilos. A la vesprada, el primer bou serà Trencador, el més gran, amb 540 quilos. Seguit de Huerfanito, de 525 quilos i, per a finalitzar la jornada, Torroner, de 530 quilos de pes.

El diumenge els braus seran a càrrec de la ramaderia de Fernando Machancoses. Seran bous joves, ja que des de l’organització expliquen que aquest ramader ha hagut de sacrificar molts animals a causa de la pandèmia.

El primer bou serà Rumbós, negre, com tots els d’enguany, i amb 460 quilos. Lechugino serà el següent a recórrer el centre d’Ontinyent, amb 450 quilos. I finalment, el ‘Bou en Corda’ finalitzarà amb Polvorillo, l’exemplar de menys pes, amb 415 quilos.

Cal recordar que enguany els bous sortiran des d’un camió situat al carrer Sant Jaume i seran recollits al final de la plaça de Baix, quedant fora del recorregut la Vila, el Pont Vell, la Canterería i el Camí dels Carros.