Els socialistes demanen més mesures contra la violència de gènere a Ontinyent

El PSPV d’Ontinyent lamenta l’augment en un 96% de víctimes de violència de gènere a Ontinyent. El portaveu del grup socialista municipal exposa que han sigut 50 les dones en la Comunitat Valenciana assassinades per violència de gènere en 2023, són 16 més que fa un any.

Els ajuntaments tenen la responsabilitat i l’obligació de vetlar per la seguretat i els drets dels seus ciutadans i ciutadanes, garantir entorns lliures de violència, així com protegir les víctimes.

A més de 4,8 milions de dones a Espanya la seua parella o exparella els ha humiliat, pegat, violat o amenaçat. El nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 50 en 2023 i a 1.231 des de 2003, “Unes xifres esgarrifoses que també es traslladen al nostre municipi. Segons el Partit Judicial d’Ontinyent fins a 49 víctimes s’han comptabilitzat en el segon trimestre de 2023” Destaca Martínez preocupat.

Per això, el Grup Municipal Socialista proposa per al pròxim Ple una moció en la qual se sol·licita “Ratificar el compromís de l’Ajuntament d’Ontinyent amb l’erradicació i prevenció de la violència de gènere en totes les seues expressions. Donar suport a les iniciatives de sensibilització i educació en igualtat i prevenció de la violència posant una atenció especial en la infància, adolescència i joventut. Instar les administracions públiques a la implementació del contingut del pacte d’Estat contra la violència de gènere, així com a accelerar l’execució dels projectes sostinguts amb els Fons Next Generation EU que tenen com a objectiu l’atenció a les dones víctimes de diferents expressions de la violència de gènere. Instar a la Generalitat valenciana a l’aprovació de l’II pacte valencià contra la violència de gènere i masclista. Col·laborar amb el teixit associatiu que treballa per la igualtat i la lluita contra la violència de gènere.”

D’altra banda, les comunitats autònomes i ajuntaments tenen l’obligació de vetlar pels drets de les ciutadanes i ciutadans per a garantir entorns lliures de violència i protecció a les víctimes “És necessari que el PP i VOX es prenguen seriosament aquesta problemàtica i aproven l’II Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista” afirma José Antonio Martínez.

Un altre punt de rellevància en aquest tema és l’educació, ja que és una de les eines que pot contribuir a mitigar les desigualtats de gènere per aquest motiu Martínez incideix “Hem de donar suport i mitjans a les escoles perquè puguen realitzar iniciatives i tallers per a fomentar el respecte i igualtat entre gèneres”.

“Tots tenim clar que l’assassinat és l’expressió més dramàtica de la violència contra les dones, però hi ha altres tipus de violència que dia a dia pateixen les dones, per això, dones del PSPV farem costat a tot el teixit associatiu que treballa i lluita per la igualtat i contra la violència de gènere” conclou Martínez.