fbpx

“Hi ha una lleugera millora, però la situació és crítica”

El sector de l’automòbil no viu el seu millor moment. Des de fa un parell d’anys es troba en una crisi que s’iniciava amb la falta de microxips i, posteriorment, derivava en altres qüestions. Totes elles donen com a resultat que comprar un vehicle no siga tan ràpid com estàvem acostumats.
Així ho explica Ximo Gramage, president de l’Associació de Tallers d’Automoció de la Vall d’Albaida. “Enguany la situació ha millorat un poc en comparació amb l’any passat, però encara ens trobem amb moltíssims problemes a l’hora de tindre cotxes”, declara.

8 MESOS D’ESPERA
Gramage detalla que el problema s’agreuja especialment amb els vehicles industrials, que estan arribant a tardar des de la compra fins al lliurament “entre 6 i 8 mesos”. De la mateixa manera passa amb els cotxes nous, “pot ser que vages a un concessionari i et trobes quatre cotxes nous. Si t’acobles a ells, ho tens en un moment, però si vols decidir les característiques i els extres d’eixe cotxe pots estar més de mig any esperant” insisteix.
Per això, el representant del sector del motor a Ontinyent, creu que “encara que hi ha una lleugera millora respecte a la venda de cotxes, la situació continua sent crítica. Encara no arribem als números esperats”.

L’ASSOCIACIÓ
Un dels avantatges d’estar units en una associació és que les crisis s’enfronten de manera conjunta i Firauto és sens dubte una d’eixes accions que poden servir com a impuls a aquesta situació desfavorable. “Nosaltres organitzem aquesta fira per a la gent d’Ontinyent i de la comarca.
Hi ha professionals d’altres parts de la Comunitat Valenciana que han mostrat el seu interés a exposar en Firauto, però mentre hi haja un taller a Ontinyent o la Vall d’Albaida que representa a una marca, no portarem a gent de fora que treballe amb aquesta. Intentem cuidar eixos aspectes i respectar al company associat”.

MIG CENTENAR D’ASSOCIATS
L’Associació de Tallers d’Automoció de la Vall d’Albaida compta amb al voltant de 56 associats. D’ells eixiran els diferents expositors que comptarà aquesta nova edició de Firauto. “S’està fent un esforç per a recollir el màxim nombre de cotxes possibles, tan nous, com a km 0. Tot amb l’objectiu presentar al visitant una gran oferta que complisca les seues necessitats”.