fbpx

Generalitat vol crear a Ontinyent una zona logística per al transport

Les associacions de transportistes de la Comunitat Valenciana han fet arribar al govern autonòmic “la necessitat de tindre un espai logístic a la A-7, a la zona de les Comarques Centrals, com a baixador i aparcament de grans camions”.

I un punt estratègic seria Ontinyent, ja que la capital de la Vall d’Albaida es troba a mig camí entre València i Alacant i en aquesta carretera no hi ha espais com els que demana el sector del transport a la Generalitat, per la qual cosa s’està estudiant aquesta possibilitat.

Aquesta petició es posava sobre la taula en una reunió a dues bandes entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, concretament amb el secretari autonòmic d’Infraestructures i Transport, Vicente Dómine, i el Govern d’Ontinyent.

L’administració autonòmica disposa del Pla Especial de Reserva de Sòl i en aquest marc vol crear un nou node logístic a l’A-7. La proposta del consistori ontinyentí és que aquesta nova àrea, per donar servei al sector, estiguera al costat dels terrenys de la Ciutat del Transport, per poder desenvolupar aquest projecte que per tantes dificultats ha passat al llarg dels anys i convertir-lo finalment en una realitat.

Segons indiquen des del consistori, el pla autonòmic està pensat per desenvolupar zones logístiques en vies d’alta densitat de trànsit, per la qual cosa l’A-7 seria una carretera òptima per començar a crear el demandat espai pels transportistes, tant com a zona de descans, com a aparcament de camions.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’aportarà la informació tècnica dels terrenys municipals de la Ciutat del Transport i ambdues parts queden emplaçades a una nova reunió properament.