Els veïns de la Vila afirmen que el 60% de les cases estan deshabitades

L’associació veïnal del casc antic d’Ontinyent ha denunciat la situació en què es troben els habitatges del barri. Asseguren que el 60% de les cases es troba, actualment, deshabitades i que la situació encara és més greu si tenim en compte que hi ha un 40% que està en perill d’assolar-se, en procés de caure o, simplement, s’han convertit ja en un solar.

Aquesta problemàtica urbanística per la qual travessa el barri de la Vila no és nova sinó que ve arrossegant-se des de fa anys. L’amenaça d’enderroc d’alguns edificis és el que ha comportat que el perill s’estenga als altres que estan al seu voltant i, per això, molts propietaris decideixen tancar la casa i abandonar el barri.

La manca de comerços o la dificultat d’aparcament prop del domicili són alguns dels factors que, en opinió dels veïns, contribueixen també a entrebancar l’arribada de nous veïns o l’eixida dels que ja estaven. Però , l’associació veïnal vol posar en valor els avantatges de viure en el casc antic de la població, entre ells la germandat que existeix o la tranquil·litat dels carrers. A més, es mostren esperançats que les ajudes i les iniciatives públiques com les dels últims anys puguen recuperar la vida en el barri i impedir que, a poc a poc, vaja quedant-se desert.