Emotiu homenatge a Juan José Portero en l’Esmorzar de la Llàgrima


Les festes d’Ontinyent comencen amb un acte d’alt voltatge emocional: l’Esmorzar de la llàgrima. És una manera de recordar a totes aquelles persones que ja no estan entre nosaltres i, al mateix temps, és un moment de reconeixement als càrrecs, a aquells festers de llarga trajectòria i també a aquelles persones amb un vincle especial amb la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.
En aquest últim cas, l’edició d’enguany ha destacat la dedicació del rector de Sant Carles com a assessor religiós de la Societat de Festers, etapa que pot arribar a la seua fi, perquè Juan José Portero deixarà de tindre aquest càrrec en passar aquestes festes.
Com a símbol d’aquest reconeixement, el president de l’entitat festera, Vicent Pla, li lliurava una escultura que simbolitzava la perfecció de la festa ontinyentina, fusionant els símbols que representen la germanor entre cultures: la creu i la mitja lluna.
Juan José Portero explicava que “tot i ser un dia de despedida, no dic adéu ni a la festa, com a mossàrab que soc, ni al meu poble, perquè soc d’ací”. I afegia: “Hem preparat a una carrossa per a eixir en festes l’any que ve, coincidint amb la capitania dels Mossàrabs”.
Prèviament, es va recordar a tots els festers difunts: Rafael Gandia Mollá; Pascual Tolsá Navarro; Enrique Lizandra Torró; Rafael Calvo Orquín; Rnrique Micó Gandia; Manuel Garrido Amo; José Mª Torró Domenech i José Mª Soriano Sanchis. “Sempre és prompte per a sofrir l’absència d’un bon amic, per a resignar-se a no compartir més moments carregats d’il·lusió i d’alegria, però ens queda el consol de què estan en la comparsa celestial, al costat del nostre Morenet”, afirmava el president de festes.
El llistat de festers amb més de 50 i 65 anys en la festa va ser més llarg que mai, perquè el parèntesi pandèmic ha anat sumant tots els reconeixements.
Els altres protagonistes d’aquesta matinal van ser els càrrecs 2020-2022, que esperaven amb molta il·lusió el moment de començar la Setmana Gran.

Emotiu homenatge a Juan José Portero en l'Esmorzar de la Llàgrima El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent