Enderrocaran les cases inundables de la Cantereria i faran una zona verda

La DANA de setembre ha marcat un abans i un després en la zona de la Cantereria. L’administració local i autonòmica estan treballant de manera conjunta en “un pla de regeneració urbana, per a eliminar les cases de la zona inundable, a partir del número 159, fins a la 197”, expliquen des d’alcaldia. En total es tracta de 40 habitatges i 20 edificis, que està previst “enderrocar-los i fer en aquest espai un parc inundable de les mateixes característiques que el que va habilitar el consistori ontinyentí al costat del Molí Descals”.

El fet més destacat, segons la versió municipal, “és la sensibilitat que existeix actualment per part de la Conselleria d’Habitatge presidida per Rubén Martínez Dalmau, per tal d’indemnitzar el veïnat afectat, i acabar definitivament amb el perill que representa viure en aquesta part de la ciutat”, afegeixen des d’alcaldia i afirmen “és un molt bon moment per aprofitar aquesta ocasió”.

Segons detallen des del consistori, “en aquests moments el preu de mercat d’aquests habitatges és molt baix, pràcticament zero, per tant ara és una molt bona oportunitat perquè els propietaris venguen els seus immobles a l’Ajuntament. El que es farà és arribar a un acord, cas a cas, i pagar un preu raonable, d’acord amb els informes tècnics”.

Per tal d’explicar aquesta situació al veïnat de la Cantereria, s’ha celebrat una reunió en la qual es donava a conèixer la intenció de les administracions local i autonòmica. Segons informen des del consistori, “hi ha persones que ja s’han interessat a cedir les seues propietats a l’Ajuntament i altres han manifestat la seua intenció de vendre-les”. En qualsevol cas, des del consistori són conscients que algunes de les famílies que resideixen en aquest tram de la Cantereria “són usuaris de Serveis Socials i es tractaran atenent les seues necessitats”.

L’Ajuntament d’Ontinyent ja ha començat a comprar alguns immobles en aquesta zona, segons han avançat, i estan en converses amb la Conselleria d’Habitatge per tal de formular línies d’ajudes en aquesta línia. A més, també s’està contemplant l’estabilització del talús ubicat a l’esquena de les cases, “perquè requereix una actuació per evitar despreniments”.

Pel que fa a l’escorxador, des del consistori planifiquen “a llarg termini” el seu trasllat a un altre lloc.