Enllumenat destina 5.500 € per a reparar l’oxidació dels fanals.

La Regidoria d’Enllumenat ha iniciat els treballs de reparació de les bases de 42 fanals situats al barri de Sant Josep, que presentaven problemes d’oxidació i perill de caiguda. Aquesta intervenció es materialitzarà en la Plaça Ovidi Monllor, les avingudes Almaig i Daniel Gil i els carrers Pintor Segrelles, Enric Valor i Benarrai. Amb el Pla de Manteniment de les Instal·lacions d’Enllumenat, s’ha actuat des de l’any 2015 en la protecció i millora d’un total de 250 fanals.

En paraules del regidor d’Enllumenat Paco Penadés, “amb el Pla Manteniment de les Instal·lacions d’Enllumenat hem aconseguit actuar de manera preventiva en aquelles columnes que presentaven un elevat grau d’oxidació i que suposaven un perill per a la seguretat dels vianants”. En eixe mateix sentit, el regidor incidia en “la importància d’aquestes actuacions poc visibles, però que eviten la possible caiguda de fanals sobre la via pública”.

Com ve sent habitual en els últims anys, els treballs han sigut fets per l’empresa UltraProtek, pionera en la utilització d’elastòmers i resines per al sanejament de les bases de les columnes d’enllumenat. El material que s’utilitza evita que torne a aparéixer l’oxidació i té l’avantatge de què es pot aplicar in situ sense haver de retirar els fanals.

El regidor Paco Penadés destacava que “en total han sigut 42 els fanals sobre els quals s’ha actuat, suposant una inversió de 5.500 € destinats als treballs de retirada del material oxidat, aplicació d’emprimació, injecció mecànica d’elastòmer o aplicació en gelat d’una membrana elastòmera segons l’estat d’oxidació de les columnes”. Així mateix, recordava que “l’oxidació de les bases dels fanals es genera principalment per l’exposició a l’orí dels gossos, i per això és important que quan els passegem ho fem amb una botella d’aigua i així podem netejar la zona, ajudant a protegir les instal·lacions d’enllumenat”.

El Regidor d’Enllumenat Paco Penadés aprofitava per a agrair “la col·laboració de totes aquelles persones que han contactat amb la regidoria mitjançant la direcció de correu regidoria.enllumenat@ontinyent.es durant estos anys. Gràcies a la ciutadania, hem pogut millorar el servici d’enllumenat públic d’Ontinyent”.