Ontinyent obri la magna exposició “Dones en marxa” a visites guiades amb cita prèvia

Ontinyent obri la magna exposició “Dones en marxa” a la realització de visites guiades amb cita prèvia. L’exposició, que mostra més de mig centenar d’obres pictòriques i escultòriques de gran valor propietat de la Diputació de València, va ser inaugurada a la Casa de Cultura el passat 8 de març, en un acte al qual intervenien el president de la Diputació, Toni Gaspar; l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix i la comissària de l’exposició, la professora i vicerectora de la Universitat de València Ester Alba.

Des d’aleshores i fins al 27 de maig pot ser visitada de manera lliure i gratuïta de dilluns a divendres de 10:00 a 13:30 hores i de dimarts a dissabte de 18:00 a 21:00 hores. Ara, a més, associacions, col·lectius i centres educatius des de sisé de primària fins a universitaris podran fer visites guiades prèvia reserva, per a grups de mínim 15 persones, telefonant al 962918230, via correu electrònic a cultura@ontinyent.es o acudint a la Casa de Cultura.

La regidora d’Igualtat i diputada, Natàlia Enguix, qui va gestionar l’arribada de “Dones en Marxa” a la ciutat, destacava “l’altíssim interés d’aquesta exposició, que ens mostra la imatge de les dones en els últims dos-cents anys. Un període de forta reivindicació del paper de les dones en la societat, així com la lluita que moltes dones feren en favor de la igualtat i del reconeixement dels seus drets. Animem a visitar-la al veïnat no sols de la Vall d’Albaida sinó de les comarques veïnes”.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava “el gran valor artístic i patrimonial de les obres exposades, que podem gaudir gratuïtament i sense eixir d’Ontinyent. Una gran oportunitat que agraïm a la Diputació de València, i que torna a valorar la reforma que va fer l’Ajuntament en la Casa de Cultura, que ens permet acollir exposicions d’aquesta importància”.

La peça més antiga és “Las hijas del Cid abandonadas en el bosque”, pintada per Ignacio Pinazo en 1879, havent-hi també obres d’artistes com Balbino Giner, Ricardo Zamorano, Rafael Pérez, Francisco Bolinches, Amadeo Roca, Enrique Navas, Joan Genovés, Carmen Mateu, Josefina Inglés, Carmen Lloret, Aurora Valero o Rosa María Artero, entre d’altres.