Més de 100 escolars d’Ontinyent participen en la trobada inter-centres del projecte “Aula Ciclista”

Més d’un centenar d’escolars dels col·legis la Solana, Carmelo Ripoll i Lluís Vives participaven aquest dimarts al velòdrom del poliesportiu municipal en una trobada ciclista inter-centres del projecte Aula Ciclista, desenvolupada a iniciativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports i la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent.

El regidor d’Educació, Òscar Borrell, participava en la trobada, on destacava l’interés de fomentar la seguretat viària, l’activitat física i la innovació educativa, “aspectes tots aquests als quals l’Ajuntament ve treballant tot l’any a través de diferents regidories com les d’Educació, Seguretat Ciutadana o Esports”. A la trobada, al costat de l’alumnat i professorat dels centres, també acudien Carlos Simón, per la Direcció General d’Esports; i José Enrique Gutiérrez Cataluña, president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, qui coincidien en donar l’enhorabona als centres i agraïen a l’ajuntament l’aposta per l’activitat. José Enrique Gutiérrez, a més, posava en relleu l’aposta de l’Ajuntament pel ciclisme amb accions com la recent remodelació del velòdrom.

A l’activitat també assistien representants dels clubs ciclistes ontinyentins Club Ciclista Ontinyent, Radical Bikes, Ralph’s Bikes i Like Sport, i l’agent de Policia Local que habitualment imparteix les xerrades sobre seguretat viària als i les escolars de la ciutat. Aula Ciclista pretén complementar la labor dels centres educatius en la promoció de l’ús de la bicicleta mitjançant el desenvolupament d’unitats didàctiques per al professorat, fomentar un ús responsable i segur de la bici mitjançant el coneixement de les normes de circulació, la seguretat activa i passiva i el manteniment bàsic de la bicicleta i promocionar el ciclisme com a activitat d’iniciació esportiva en edat escolar. Al marc de l’activitat a Ontinyent, l’alumnat recorria aquest dimarts en bicicleta diversos carrers fins a arribar al velòdrom, per a posteriorment tornar als centres educatius.