Ens Uneix es votarà a ell mateix en la Diputació

Finalment, Ens Uneix apostarà per si mateix en la votació per a la presidència de la Diputació de València i Natàlia Enguix optarà a encapçalar la institució provincial. Així ho acaben d’anunciar en roda de premsa en la seu del partit a Ontinyent.

Amb aquest anunci descarten donar suport obert tant al socialista Carlos Fernández Bielsa com al popular Vicente Mompó i obri la possibilitat a què siga Natàlia Enguix la presidenta de la Diputació de València, si rep el suport d’algun dels blocs: progressista o conservador.

En la roda de premsa que s’ha oferit a la seu del partit, a l’Avinguda de l’Almaig, després de les reunions mantingudes amb les delegacions del Partit Popular i del PSPV, l’alcalde d’Ontinyent i líder del partit Jorge Rodríguez ha manifestat que malgrat els esforços de l’equip negociador de Carlos Fernández Bielsa “malauradament no s’ha arribat a obtindre bon fruit perquè l’excutiva nacional del PSPV-PSOE no vol que Carlos Fernández siga president de la Diputació”. Ha afegit que “tenim molts dubtes” sobre el poder dels interlocutors socialistes en la negociació, tot subratllant “ho lamente per Carlos Fernández Bielsa però és impossible”.

D’altra banda Ens Uneix es ratifica en la seua línia roja de no donar suport a un pacte que incloga VOX en l’equació, “això dificulta poder investir Vicent Mompó”.

Rodríguez ha afegit que “les negociacions no es donen per tancades”. Ara, la pilota passa al bloc progressista integrat per PSPV i Compromís al que se li planteja l’alternativa de permetre un govern PP-VOX en la Diputació de València com a la Generalitat o investir Natàlia Enguix.