“Entre Comarques” visita la Vall d’Albaida aquest cap de setmana

Des del passat 3 de febrer i fins el 24 de juny, el programa turístic “Entre Comarques” ofereix la possibilitat d’apropar la història i cultura entre les distintes comarques de la província de València. Aquest cap de setmana, la programació recau en dos de les localitats de la Vall d’Albaida, Agullent i Bocairent, quedant anul·lada la visita guiada prevista a la Pobla del Duc per a la vesprada de hui, dissabte 19 de maig.

Pel que fa a l’activitat organitzada per a aquest matí, aquesta tindrà lloc al municipi d’Agullent, sota el nom “ruta dels oficis tradicionals”. L’itinerari estarà format, com indica el nom de l’activitat, per la visita a les instal·lacions corresponents als oficis que han tingut lloc al llarg de la història a Agullent.

Fent un recorregut per la història de la localitat, els participants coneixeran el Molí el Fariner, un molí que data del segle XV, així com una de les construccions més característiques de la zona, la cava “Fornet de la Neu”. Per últim, el grup es desplaçarà fins la ermita de Sant Vicent, amb quasi tres segles de història, en activitat actualment.

Amb una planificació de visites a 60 municipis valencians al llarg de 36 dies, iniciativa de les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta i Baixa, la Costera i la Safor, es pretén apropar tradicions entre els distints pobles valencians, siguent protagonista una comarca distinta cada cap de setmana.