Entren en vigor les restriccions de gent i accesos al Pou Clar

Els usuaris del Pou Clar que arriben hui per prendre el bany o passar una estona d’esplai al paratge es trobaran amb diferents novetats. D’entrada, els quatre accesos van a quedar reduïts a només dos. Es tancaran les entrades des de la carretera a Bocairent. I també es prohibirà l’aparcament en les zones pròximes.
Només es podrà accedir a través de la senda de l’Alba i la zona de Galindo, utilitzant les escales que comuniquen el pinar amb els pous.
Però la novetat principal vindrà determinada per la limitació de l’aforament que va a aplicar-se a partir de hui mateix. Només podran coincidir 245 persones al mateix moment al voltant dels diferents pous que configuren el paratge. A més, la limitació també s’estableix amb un màxim de 980 persones al dia.
pla ordenació
Aquestes xifres s’han determinat sobre la base del Pla d’Ordenació de l’Ús Públic del Paratge Natural Municipal Serra l’Ombria-Pou Clar que es va aprovar a l’any 2018. Aquest document ha resultat el punt de partida per establir l’aforament, tenint en compte la superfície de 1.200 m2 de sol utilitzable i els 3.300 m2 d’aigua. Aplicant els percentatges d’ocupació permesos s’han marcat aquestes xifres de possibles banyistes.
Ahir mateix, els banyistes que es trobaven disfrutant del paratge desconeixen l’entrada en vigor del decret que regula l’ús. Cap al migdia, empleats municipals preparaven les tanques per tal d’acotar els accesos.
vigilància
El mateix decret signat ahir i en vigor des de hui, també estableix que s’ha d’habilitar el personal de vigilància per a controlar l’aforament que s’ha determinat.
En principi es comptarà amb 3 vigilants que coincidiran en un mateix torn i que estaran situats a les diferents entrades.
Amb tot, es preveu que l’ordenació i l’afluència esperada de gent puga ocasionar situacions tenses i, per aquesta raó, també s’ha decidit reforçar amb la presència d’agents de la Policia Local que tindran com a objectiu mantindre la seguretat i distanciament. A banda, s’ha sol·licitat l’ajut de la Guàrdia Civil atenent que el paratge es troba en zona de carretera, sobretot per tal de regular els problemes que se’n deriven dels aparcaments.