fbpx

Les comunions 2020 es reparteixen entre els pròxims quatre mesos


La majoria de les parròquies i col·legis de la ciutat que organitzen anualment les comunions ja tenen tancats els seus torns per a aquest 2020, després de l’alteració provocada per la pandèmia i l’estat d’alarma que va obligar a suspendre la seva celebració, fonamentalment, concentrada al mes de maig. Tot i que queden alguns detalls organitzatius, però la línia general és la d’ampliar torns, distribuir als participants de manera més folgada i tractar d’adaptar-se, d’aquesta manera, a la situació que vivim. Les comunions de 2020 a Ontinyent cavalcaran entre dues estacions, l’estiu i la tardor. Ho faran al llarg dels propers quatre mesos. Començaran ja el proper diumenge 4 de juliol a Sant Carles i conclouran el 25 d’octubre a Sant Rafael, amb l’últim torn. En total seran prop de 160 xiquets i xiquetes d’Ontinyent els que enguany prendran part en aquest sagrament i la nota característica és que es tractarà d’acabar amb les celebracions massives tan acostumades altres anys.

La parròquia que més torns s’ha estès és Sant Carles. El proper dissabte 4 de juliol seran dos xiquets, que per una situació especial, seran els primers enguany a Ontinyent a prendre la comunió. Els torns continuaran aquest mes els dissabtes 18 i 25 de juliol. Al mes d’agost, es multipliquen les celebracions ja que s’utilitzaran dos caps de setmana sencers: dissabte 1 i diumenge 2 d’agost; dissabte 8 i diumenge 9. A Sant Carles seran 25 els comuniants.
També en el mes de juliol, la parròquia de Sant Josep aglutinarà tres torns. Els dos primers, el diumenge 19 de juliol i un més el diumenge 26 de juliol. Quatre torns es queden pel mes de setembre a raó de dos cada diumenge, els dies 13 i 20. Sant Josep concentra el major nombre de participants amb 60 xiquets.

La segona parròquia en volum de comuniantes és Santa Maria, amb 30 xiquetes i xiquets. S’han establert tres torns, a raó d’entre huit i deu xiquets per cadascun, i se succeiran l’últim diumenge de setembre, el dia 27, i els dos primers d’octubre, el 4 i l’11.

Al col·legi Puresa de Maria seran al voltant de 20 participants que se succeiran en tres dissabtes consecutius: el 19 i 26 de setembre, per tancar el 3 d’octubre. Per la seua banda, en el col·legi de la Concepció es calcula sobre 17 els alumnes (principalment) que opten per fer la comunió en el seu centre educatiu. Ho faran en dos torns al setembre, el dia 26 i un altre més a el següent dissabte, el 3 d’octubre.

Finalment tanca el cicle de quatre mesos de comunions la parròquia de Sant Rafel que serà la que més s’estenga al calendari, arribant fins al diumenge 25 d’octubre, una jornada en què estaran convocats 8 xiquets. En totes les esglésies s’aplicaran les normatives que en cada moment estiguen vigents.