És bo dormir amb un gos? Tots els beneficis i inconvenients

Sabies que prop de la meitat dels animals que viuen en les llars dormen en el llit dels seus amos? En realitat, segons un estudi de l’Associació Americana de Mascotes, ho fan un 65% dels gossos xicotets, el 41% dels mitjans i un 32% dels grans. No obstant això, la majoria de les persones ho neguen rotundament.

És important que acostumes a l’animal des de xicotet al fet que ha de dormir en el seu propi lloc (el seu llit, una manta…), ja que si en els primers mesos de vida acostumes a la teua mascota a dormir amb tu, després serà pràcticament impossible que deixe de fer-ho quan siga adult. Siga com siga, has de tenir en compte que dormir amb el gos implica tant aspectes positius com negatius.

Beneficis de dormir amb el gos

Com et déiem, dormir amb el gos té moltes coses positives. Per exemple, moltes persones se senten més segures i calmades. A més, cal tenir en compte que els cans només dormen amb persones o amb altres gossos en els qui confien totalment. No obstant això, cal saber que dormir amb l’animal pot afectar negativament.

Prohibit per a al·lèrgics

Segons alguns estudis, és important que les persones que pateixen d’al·lèrgia o asma no dormen amb les seues mascotes. De fet, ni tan sols haurien de deixar-les entrar a les seues habitacions.

No interferir en el somni

Si no sofreixes aquest tipus de problemes, podràs permetre al gos que dorma amb tu, sempre que no interferisca amb el teu somni. Per a això hauràs de posar en pràctica algunes cures. El més rellevant és ser molt meticulós amb la salut i higiene de l’animal. A més, hauràs de canviar llençols, cobrellits, mantes i coixins constantment.

D’altra banda, hauràs d’anar amb compte de qualsevol taca o textura estranya que trobes en la pell de la teua mascota, no siga que tinga puces o paparres, ja que podria contagiar-te-les. Davant qualsevol petit dubte, consulta amb el veterinari.