Es constitueix la confederació Municipalistas, amb partits com Ens Uneix

Més de 500 càrrecs electes independents de tot Espanya es reuniran aquest cap de setmana a Madrid per crear una xarxa municipalista. Serà el dissabte 24 de febrer, al Novotel Madrid Center on tindrà lloc una trobada històrica per al municipalisme espanyol. Alcaldes, regidors i diputats provincials, tots independents i provinents de cada racó del país, es reuniran per forjar una xarxa municipalista cohesionada i dinàmica. Entre ells estaran presents reprsentants del partit Ens Uneix amb Jorge Rodríguez que participarà en una de les taules redones del matí del dissabte.

El propòsit d’aquesta convenció és transcendir les barreres geogràfiques i partidistes, abordant de davant els desafiaments que enfronta el municipalisme actualment. Per això, se n’han programat tres taules rodones que serviran com a plataforma per a l’intercanvi d’idees i la identificació de estratègies conjuntes. L’enfocament central estarà en la creació de sinergies que enfortisquen el moviment municipalista a nivell estatal.

L’objectiu de la trobada és establir els fonaments d’una confederació estatal que aglutine els partits i agrupacions independents de caràcter municipalista, tot preservant l’autonomia de cada grup. “Som milers de representants independents que ens neguem a quedar a la perifèria de la política. Hem de coordinar-nos per potenciar la nostra veu i la nostra influència, ja que junts representem una força política significativa al nostre país” , expressen els promotors del projecte. La futura confederació que portarà com a nom Municpalistas aspira a representar inicialment més de 1500 càrrecs electes independents, distribuïts en aproximadament 300 grups polítics diferents.

Un dels reptes marcats pels promotors d’aquesta iniciativa és la creació de coalicions electorals a les diferents províncies de cara al 2027 per aconseguir obtindre representació al major nombre de diputacions provincials possibles (en aquest moment hi ha representació a les diputacions de Cadis, València, Palència, Zamora, Burgos i Girona). A més, es busca la inserció del municipalisme independent en institucions clau com la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), així com a les federacions autonòmiques de municipis i províncies.