Es reactiva la milionària Herència Nadal per a Santa Ana

Han hagut de passar 15 anys perquè l’Herència Nadal comence a fructificar en un dels seus legataris, la Casa d’Exercicis de Santa Ana. De moment el projecte arquitectònic està gestant-se en un despatx de la ciutat i es preveu una iniciativa que escometrà, en diverses fases, tant la reforma de l’edifici de la Casa d’Exercicis com de l’ermita que guarda durant tot l’any la imatge del Morenet i l’emblemàtic entorn.

L’anunci de la posada en marxa d’aquest projecte el va realitzar el rector de Santa Maria i vicari episcopal, Melchor Seguí, en la Missa del Crist. Va explicar que s’havia arribat a un acord entre les parròquies de Santa María (propietària de la Casa d’Exercicis) i la de Sant Carles (posseeix la propietat de l’ermita i el seu entorn). Un document plasmat davant notari ha delimitat totes dues propietats així com una cessió necessària per part de Sant Carles a Santa María per a poder escometre qualsevol classe d’obres d’ampliació de l’edifici i noves instal·lacions. “En els pròxims mesos s’anunciarà el projecte”, emplaçava aquesta setmana Melchor Seguí qui recordava que “no hem deixat de treballar en la iniciativa des que vaig arribar”.

La decisió compta amb el beneplàcit de l’Arquebisbat de València que hauria acceptat que s’utilitze part del capital del fons de la fundació que es va crear per a depositar el llegat, ja que, fins ara, la cúria valenciana només recolzava l’ús dels interessos. El projecte de reforma integral necessitarà una important injecció inversora per a adequar les instal·lacions al segle XXI i a usos tant d’activitats religioses com d’oci juvenil. A més, en aquest projecte es pretén “fer valdre” tant l’ermita com el seu entorn.