Es recuperen les freqüències prèvies a la pandèmia en la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

La diputada de la formació en la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha valorat molt positivament la confirmació que Renfe hajà fet recuperat des d’aquest dilluns 26 de juny la freqüència de trens existents de manera prèvia a març de 2020, tant d’anada com de tornada, tal com es pot confirmar a la seva web.

Enguix destacava que “després de reclamar-ho en múltiples ocasions, per fi es produeix un fet que és de justícia. Lamentem que hagin de passar tres anys, però és un fet molt positiu que esperem que vagi acompanyat com més aviat d’altres accions d’impuls a aquest servei de transport tan important per a les nostres comarques”.

Cal recordar que la recuperació d’aquestes freqüències va estar reclamada formalment ja en desembre de 2020 per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al responsable de Rodalies de Renfe a València, Juan Carlos Fulgencio, en un encontre al qual també va participar la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, donada la importància de la línia per al transport universitari.

També es reclamava aquest restabliment per part d’Ens Uneix a la Diputació de València, primer per Joan Sanchis i després per Natàlia Enguix. L’última, el passat mes de març, quan Enguix portava a la sessió plenària una proposta a la qual es reclamava la recuperació d’aquests horaris, així com la petició que mentre s’executen les obres de millora previstes a la línia (que suposaran una inversió de 150 milions) s’estudia la seva inclusió en el projecte “Serveis Ferroviaris de Proximitat; i que mentre s’executen aquestes obres de millora s’incorporen noves freqüències per a afavorir la seva utilització.

Natàlia Enguix incidia en el fet que “la situació del transport públic tant ferroviari com per carretera a la comarca de la Vall d’Albaida necessita importants inversions per impulsar l’activitat econòmica i evitar el despoblament dels nostres municipis. Cal continuar treballant perquè les administracions superiors atengués aquestes necessitats, i des d’Ens Uneix, com a partit municipalista, continuarem reivindicant-ho”, manifestava.