L’alcalde obri les portes en la Publicació de Festes a l’alegria i color dels Moros i Cristians

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava aquest dissabte la clau de la ciutat al president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, en el tradicional acte de la “Publicació de Festes”, que obri la recta final cap a la “Setmana Gran” de Moros i Cristians de la ciutat.

Als peus del Castell de Festes, a les breus paraules que el primer edil acostuma a pronunciar, el primer edil destacava el treball de la junta de Festes i dels festers en càrrec per preparar unes dates “que ompliran d’alegria i color els carrers”. Una festa que torna a la normalitat plena post pandèmia i que suposa “una guerra de la qual devien prendre nota els poderosos, que no acaba mai en morts ni ferits sinó en abraçades i rises, i on els únics vençuts són la tristor i l’avorriment, i on guanyen la germanor i les ganes de compartir dies inoblidables”.

Jorge Rodríguez ratifica l’esforç d’Ajuntament i la Societat de Festers per aconseguir la Declaració d’Interès Turístic Internacional: “puc garantir-vos que per dedicació i esforç no quedarà, i que ara més que mai, amb veu alta i nítida, continuarem fent saber més enllà de les nostres fronteres que les d’Ontinyent són les millors festes de Moros i Cristians del món”, per a tancar l’acte fent una crida a gaudir de tots els actes “i a traure el millor de tots en aquests dies”, concloent amb l’esperada exclamació de “dames i cavallers, estem en festes”.https://morosicristians.eu/

La Publicació, que obri les Festes de Moros i Cristians de la ciutat, va incloure una desfilada des de la plaça de la Concepció, passant pel carrer Major, fins a la plaça de l’Ajuntament. Als peus del castell, l’alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses.

En l’acte, amb una Plaça Major plena de gom a gom, també es donava a conèixer el cartell anunciador de les festes de 2023, obra de l’artista local Xeles Tortosa. Aquest cartell serveix com a imatge de portada al llibre de festes que es lliurava diumenge al transcurs d’altre acte que tenia lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent on també es presentava el vídeo promocional de les festes d’enguany, obra del productor de vídeo Joan Albero.