1,1 milions d’euros més per a les obres del CEIP Bonavista i el pressupost arriba als 3,8 milions

Ontinyent rebrà 1,1 milions d’euros més per a les obres d’adequació i remodelació del CEIP Bonavista, que arribaran així a 3,79 milions d’euros de pressupost total, finançades per la Generalitat Valenciana i executades per l’Ajuntament al marc del pla “Edificant”. Cal recordar que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ja va anunciar el passat mes de març que el pressupost de l’actuació anava a ampliar-se, després que es detectaren unes divergències entre les dades inicials i la realitat física de les obres, així com la necessitat de donar solucions integrals a elements que no es tingueren en compte al projecte inicial.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha agraït la resposta favorable de l’administració autonòmica a la nova memòria valorada de les obres i a la sol·licitud feta des de l’Ajuntament a la Conselleria per ampliar el pressupost: “després de diverses dècades de reivindicacions, és important que el resultat de l’obra sigui el millor possible, i per això és important la coordinació i suma d’esforços que ha existit per tirar endavant l’ampliació del projecte”.

En concret, amb l’ampliació del pressupost, s’estén la reparació de la coberta a la seva totalitat; es crearà una nova aula de 130 m² per a usos pedagògics i es dotarà a l’edifici de primària d’un SATE (sistema integral d’aïllament tèrmic exterior). Les noves aules (d’educació infantil) arriben a 6, dues d’elles d’usos múltiples. El pressupost modificat serà exactament de 3.793.729,14 euros.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, posava en relleu que “amb aquesta ampliació superarem els 40 milions d’euros d’inversions dins del Pla Edificant a Ontinyent, atenent demandes d’actuacions a tots els centres de la ciutat. Executar totes aquestes actuacions suposa un important esforç de gestió per a l’Ajuntament, però paga totalment la pena per poder adequar les instal·lacions i adequar els centres educatius a les necessitats del segle XXI”, manifestava.

En una recent visita a les obres del centre, el seu director, Kike Molina, mostrava l’alegria en què està vivint-se al centre l’avanç de les obres i la dotació de les noves aules, una demanda històrica del centre que es remunta a fa més de trenta anys, mostrant-se “emocionat” per veure fer-se realitat una actuació “que replega el passat, present i futur del centre, estem molt contents de poder viure açò després de tants anys”, concloïa.