Els alumnes del Martínez Valls no començaran el nou curs amb el centre reformat

Per a després de la passada Pasqua estava previst que els alumnes del col·legi públic Martínez Valls abandonaren l’aulari prefabricat i tornaren al centre. Res d’això va passar. I també es descarta que puguen començar el pròxim curs 23/24 en les seues instal·lacions perquè les obres estan pràcticament parades. Encara que s’explica que s’estan fent algunes tasques, es succeixen els dies en què no n’hi ha operaris. A més alguns proveïdors han començat a retirar els seus materials.

El problema està en els sobrecostos de l’obra. Segons estimen fonts municipals estarien rondant el 40% per damunt dels 2,1 milions del pressupost inicial. Cal recordar que les obres de reforma dels centres educatius, com és el cas, es troben finançades dins del Pla Edificant d ela Conselleria d’Educació, encara que ho gestionen els ajuntaments. Ara la solució està pendent d’una modificació de crèdit per part de la Conselleria que permeta revistar i ajustar a l’alça als preus perquè l’empresa continue endavant amb les obres.

Si el procés per a modificar els sobrecostos es porta a terme en les pròximes dates i es reprenen les obres de reforma, n’hi hauria una possibilitat perquè el trasllat s’efectuara al voltant del pròxim Nadal.