Estafen a Ontinyent amb el mètode: “se m’ha emportat la grua el cotxe”

La denúncia l’han fet alguns veïns d’Ontinyent que han estat afectats per l’argúcia als quals els haurien estafat una mitja que rondaria els 50 euros en cada cas. La mangarrufa ja va ser detectada fa uns mesos i ara, en els últims dies, s’ha tornat a fer present. Cal estar molt atents i desconfiar quan l’argument coincideix amb la narració dels fets següents.

Un home jove amb barba, al voltant dels 30 anys, aparença moderna, es presenta d’una forma molt amable, educada i, sobretot, amb un to familiar. Generalment sol adreçar-se a la persona que vol estafar pel seu nom, el que tracta de transmetre que ja es coneixen prèviament d’alguna cosa. A més, afegeix en un to cordial i pròxim que és veí d’una població veïna. Amb tot aquest context intenta crear un clima de confiança. D’una manera molt directa explica que acaba de patir una situació imprevista. “Se m’ha emportat la grua el cotxe”, explica. I afegeix que no ho entén, que ha sigut cosa d’un moment, que no sap el que ha pogut passar. En alguna ocasió, segos s’ha constatat, pot variar la història i exposar que l’acaben de multar. Tant en una versió com en l’altra de l’enganyifa, demana diners per salvar la situació. Apel·la a la falsa confiança que ha generat per demanar una ajuda que li permeta superar el problema. I, després, tot i prometent que de seguida tornarà la quantitat prestada, òbviament, desapareix.

Segons algunes fonts consultades es tracta d’una nova modalitat d’estafa que interpel·la a les suposades relacions socials i que es realitza a partir de véncer les reticències aportant molta confiança amb educació i amabilitat. Cal estar molt atents i denunciar els casos.