“Estava en un dels meus millors moments”

Havia deixat un 2019 ple de triomfs. Entre els més importants: campió d’Espanya de carreres per obstacles i de l’autonòmica OCR. A més, va quedar 11é en l’Europeu OCR de categoria 18-24. És per això que en aquest 2020 la seua intenció era revalidar els títols guanyats en 2019 i també havia posat l’objectiu en l’europeu que se celebrava a Itàlia. Tot açò ha quedat en parèntesi a causa de la pandèmia global de la Covid, “ja que la lliga no se sap quan es reprendrà i l’europeu i mundial s’han cancel·lat enguany”, lamenta José Vila. Aquesta situació sens dubte l’ha agafat com ell mateix diu, “en un dels meus millors moments quant a rendiment i resultats en la categoria elit”.
Quan es va declarar l’Estat d’Alarma al país, la competició de carreres nacional i autonòmica per obstacles estaven quasi a mitja temporada i l’europeu se celebrava en juny i s’ha posposat per al 2021. Les circumstàncies són les que manen i l’ontinyentí busca la part positiva, “perquè ara tinc més temps lliure per entrenar; entrene tots els dies i algun dia dues vegades. Però també hi ha una negativa, que no tinc quasi material ni lloc per poder entrenar la carrera”, comenta. Açò afecta el nivell de preparació.

“Estava en un dels meus millors moments” El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
José Vila realitzant exercicis de força.

ESTAR EN FORMA
José se centra ara en no perdre l’estat físic així que realitza “rutines fetes per mi mateix adaptades a les circumstàncies. Visc en un cinqué pis i treballe molt a les escales per intentar imitar el desnivell de la muntanya i amb el poc material que tinc realitze circuits funcionals i amb les kettlebell, TRX i gomes que dispose faig treballs de força per mantenir la màxima massa muscular possible”.
Una de les mesures anunciada pel govern central de desescalada és l’eixida per realitzar exercici que es podrà fer a partir d’aquest cap de setmana, una cosa que aquest especialista en carreres d’obstacles espera amb moltes ganes. Un dels aprenentatges que extrau de l’actual situació és: “que no valorem el que tenim fins que ho perdem”.