El Col·legi Pureza de María deixen empremta ecològica a Estònia

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO del Col·legi Pureza de Maria ha realitzat un projecte mediambiental europeu a la ciutat de Töstamaa (Estònia) del 7 al 13 d’abril en el marc de l’Acreditació Erasmus+.

Totes les activitats acomplides han estat dirigides a l’anàlisi dels problemes mediambientals actuals i a la cerca de xicotetes solucions, d’ací el nom del projecte “Small actions, big results”. El resultat final del treball conjunt entre els estudiants estonians i els espanyols ha sigut una campanya publicitària de conscienciació que es donarà a conéixer en els dos centres educatius i en els seus entorns.


Entre les nombroses activitats dutes a terme per a aprofundir en la matèria hi ha hagut diverses eixides a la naturalesa i a espectaculars paratges del Bàltic com a l’illa de Kihnu o al Tolkuse Nature Trail, i a centres d’educació ambiental com ara Pernova Center o Kabli Visitor Center. A més, van tindre l’oportunitat de visitar la impressionant capital d’Estònia, Tallín, i conéixer nombroses tradicions i expressions culturals del país.


Els amfitrions del Töstamaa Keskkool han acollit al nostre grup de manera extraordinària. En uns mesos, al setembre, seran els estonians els qui visitaran Ontinyent per a continuar amb el treball mediambiental conjunt.Aquesta mobilitat ha resultat una experiència inoblidable i molt enriquidora per al creixement personal i acadèmic dels alumnes.