Naix una nova associació per a divulgar la llei de benestar animal

Animalistes de la Vall d’Albaida (AVA) s’han constituït com a associació. Es tracta d’un grup de persones que “tenim una gran trajectòria lluitant per aquells que no tenen veu, els animals.

La nostra associació naix amb l’objectiu de portar a la pràctica la llei de benestar animal, animant i treballant al costat de les administracions per a fer possible els canvis que demanem. El nostre objectiu és veure una evolució en el temps, que millore la vida de tots els animals a la Vall d’Albaida”.

D’aquesta manera, quatre persones, Gloria Pérez, Zoe Conlong, Silvia Ramírez i Bendi Soler han unit forces “perquè estem fartes de veure maltracte animal i que els agressors queden impunes, com si no passara res! A tot això se suma l’abandó massiu de ventrades de cadells i tampoc passa res”, afigen.

Ara, amb la nova llei, molta responsabilitat recau sobre els ajuntaments, perquè són els encarregats de denunciar al maltractador “i molts d’ells no s’han assabentat encara, per això som ací per a reunir-nos amb ells, informar i pressionar.

No som una protectora, la nostra missió se centra més a educar i reivindicar que es complisca la llei, que fa un any que va entrar en vigor, al mateix temps que denunciar els casos de maltractament animal que sorgisquen, però sí que és cert que atenem casos extrems, que ni fins i tot les protectores volen, perquè no són adoptables”, afigen.

De fet, les reunions amb diversos consistoris ja han començat a la comarca i el paper de Animalistes de la Vall d’Albaida ja ha portat a la pràctica eixe caràcter més enfocat cap a les institucions.

Una altra de les vies és començar a educar als més xicotets, perquè entenen que és fonamental per al bon tracte animal en la societat. I és que la situació d’abandó és tan desoladora, que “fins i tot existeixen persones que tenen granges il·legals per a fer negoci o gossos en gàbies totalment desnodrits i malalts… és una realitat molt dura i no es coneix la seua dimensió real, que és aterridora”.

Al mateix temps, són voluntàries de la gossera comarcal, instal·lacions que consideren que podrien millorar, per exemple, amb un horari més ampli, també durant les vesprades i els caps de setmana, per a potenciar les adopcions. Són xicotets passos, que esperen convertir en un punt d’inflexió perquè millore la vida i el tracte que tenen els animals a Ontinyent i la Vall d’Albaida.