EstudiHac dissenya un hotel de cinc estreles en la Riviera Maya

L’ontinyentí José Manuel Ferrero està al capdavant d’estudi{H}ac, atelier de disseny i arquitectura interior, amb seu a València, i acaba de executar un projecte de gran envergadura: la reforma integral de l’Hotel de cinc estrelles Bahía Principe Grand Tulum, a Mèxic.

“Després de quasi 20 anys de la construcció del Badia Principe Grand Tulum en la Riviera Maya, estudi{H}ac ha creat el concepte per a la reforma integral d’aquest hotel, localitzat en les emblemàtiques platges de Tulum, on serà l’escenari d’aquest nou concepte, que fusionarà un entorn natural exuberant amb disseny”, detalla José Manuel Ferrero. Aquest complex hoteler està dividit en diferents àrees i “cadascuna d’elles estarà dedicada a proporcionar una experiència única, diferent i immersiva”, afig.

Des d’estudi{H}ac han treballat en el desenvolupat d’una identitat visual potent, fins al concepte creatiu d’aquests espais. Desenvolupant tot el projecte d’interiorisme, il·luminació i paisatgisme d’aquest hotel. Segons indica el dissenyador, “serà un espai vibrant i màgic, essencial i singular, enèrgic i original”. De fet, l’objectiu és “introduir la naturalesa dins de l’hotel. Ella va ser qui primer estava i tornarà d’una forma molt subtil, però directa. La pretensió última és sentir-se 100% immers dins d’un espai natural”.

EstudiHac dissenya un hotel de cinc estreles en la Riviera Maya El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

No és la primera experiència que aquest estudi realitza en el sector hoteler i gastronòmic en els seus 17 anys d’existència, sinó que és una de les seues especialitzacions i atresora intervencions en hotels i restaurants de primer nivell en diversos punts del planeta. “Estem especialitzats en disseny de producte i interiorisme, sobretot en restaurants i hotels. De fet, la nostra experiència en hotels va començar amb el Grup Palladium, participant dins del projecte per al Hard Rock Hotel Eivissa, on dissenyem els restaurants Estado Puro i Sublimotion per al xef Michelin Paco Roncero. Després duguem a terme projectes de disseny integral d’hotels per a les cadenes hoteleres Grupo Piñero per a l’Hotel Fantasia Bahía Príncipe a Tenerife i a Cancun, l’Hotel Akumal; a més d’altres iniciatives, com a Grupo Hoteleros Fergus,Alua i Petit Palace, entre altres”.


Cal apuntar que, de la col·laboració amb el Grupo Piñero, va nàixer l’oportunitat de redissenyar el cinc estreles de la Riviera Maya, que està previst que òbriga les seues portes aquest mes de novembre. Tot això és una bona mostra de l’evolució d’estudi{H}ac en l’última dècada que ho ha portat a posicionar-se com un referent en el camp del disseny internacional. “Els resultats estan sent molt positius, donat el percentatge elevat de projectes en els quals estem col·laborant”, conclou.