La carretera entre l’Olleria i Terrateig serà autovia

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha aprovat definitivament el Projecte Bàsic “Autovia l’Olleria-Gandia CV-60. Tram: l’Olleria-Terrateig”.

La longitud total del tram en el qual s’actuarà és de 23,100 km entre tots dos extrems. La duplicació de la CV-60 entre l’Olleria i Terrateig suposarà una inversió de la Generalitat aproximada de 65 milions d’euros.

Aquest projecte és de gran importància per a les Comarques Centrals, ja que com explicava el conseller titular d’Obres Públiques, Arcadi España, “servirà per a vertebrar el territori, millorar la mobilitat dels veïns i veïnes d’aquesta zona i dels molts turistes que la visiten”. També, ha volgut ressaltar l’increment de la seguretat viària. En aquest sentit el conseller ha afegit que la CV-60 “és un dels eixos viaris estratègics per a la Comunitat Valenciana en configurar-se com a biela de connexió entre el centre peninsular i els importants nuclis turístics situats en l’extrem litoral d’aquest eix”.

La carretera CV-60 connecta, d’oest a est, les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor i la Marina. Actualment, la CV-60 té tres trams amb diferents seccions. El primer tram, des de l’Olleria fins a Terrateig presenta calçada única, amb un carril per sentit amb control d’accessos i enllaços a diferent nivell. El segon, des de Terrateig a Palma de Gandia, presenta secció d’autovia, amb calçades separades. L’últim, des de Palma de Gandia fins a la CV-680 presenta, novament, calçada única i no existeix connexió directa d’aquest eix amb el corredor viari d’alta capacitat de la costa que conformen l’autopista AP-7 i la carretera N-332.