Més zones verdes per a la Vila

Un barri de la Vila amb més zones verdes, una nova plaça i amb la revaloració dels seus elements patrimonials. Així serà la pastilla triangular que es formarà a partir de la Plaça Major i els carrers Roses, Trinitat i Callarís, que contempla la construcció de 12 habitatges nous.

Un espai que en els pròxims anys canviarà substancialment la seua aparença en rebre una injecció econòmica pròxima als tres milions d’euros, per a complir el conveni que en el seu moment va signar el consistori ontinyentí amb l’extint IVVSA i que la justícia obliga a l’administració autonòmica a materialitzar-lo.

El ple de l’ajuntament aprovava, per unanimitat, la modificació del Pla Especial de Reforma Interior de la Vila, que recull els canvis apuntats i que, administrativament, dóna llum verda al consistori per a “instar l’expropiació aquells immobles que falten per adquirir”, apunten des del Govern d’Ontinyent.

Al mateix temps començaran a redactar-se els dos projectes: el d’habitatges i el d’urbanització durant l’any 2021, per a executar les obres durant els exercicis següents, segons ha contemplat el consistori ontinyentí.

Entre els elements patrimonials que s’han protegit en aquesta modificació urbanística es troben les restes del Forn de Cucó, que com expliquen des del consistori ontinyentí són “d’època medieval i d’origen islàmic”. El tractament d’aquest espai “s’integrarà en l’espai públic adjacent”, recullen els tècnics.

Cal tindre en compte, que la plaça que actualment hi ha al carrer Trinitat, resultant del derrocament d’immobles en mal estat i que es va urbanitzar per a donar servei al veïnat d’aparcament i zona verda, es convertirà en una plaça de dimensions menors “perquè està previst que incloguen la construcció d’habitatges”. Un criteri tècnic que evitarà que aquest espai públic tinga una grandària molt superior al de resta de places d’aquest barri de traçat medieval, a més de modificar la seua forma, sent més fidel a la història urbanística de la Vila.

La nova ordenació també recull altres aspectes d’interés per a aquest barri, com que “es prioritzarà l’ús preferent per als vianants, compatible amb l’accés a residents i subministraments necessaris”, així com “l’ús de les plantes baixes de la nova edificació es procurarà crear locals per al desenvolupament d’activitats comercials o serveis compatibles amb els habitatges”.