Executaran millores per 190.000 euros en el polígon Sant Vicent

L’Ajuntament d’Ontinyent ha adjudicat els treballs de modernització del polígon Sant Vicent (Àrea 37) a l’empresa Canalizaciones y Derribos Safor, SL, que permetran “canviar en aquesta zona les lluminàries per altres més eficients; crear una nova conducció d’aigua potable de 660 metres de llarg, i instal·lar un nou hidrant contra incendis a l’accés al polígon industrial”, informen des del consistori.

El regidor de Territori, Óscar Borrell, explicava que “és una nova actuació dins la línia que segueix el Govern d’Ontinyent per aconseguir uns polígons eficients, segurs, equipats i còmodes, per tal de continuar atraent i retenint empreses, ja que aquestes són generadores de llocs de treball i activitat econòmica en la ciutat”.

L’actuació en l’Àrea 37 ha estat adjudicada en 190.000 euros (iva inclòs) incloent les millores sense cost per a l’Ajuntament, que permetran “canviar 30 lluminàries antigues en el diferents polígons de la ciutat”. Per als treballs a l’Àrea 37 el consistori havia sol·licitat  subvenció a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per continuar modernitzant els polígons industrials, una proposta de la regidoria de Territori plantejada “per realitzar diferents millores amb les quals continuar en una línia en la qual portem invertits més de  6,4 milions d’euros des de 2017 entre Ajuntament, Diputació, Generalitat i particulars”, recordava Borrell.

En concret, l’actuació a l’Àrea 37, contempla la instal·lació d’una nova conducció d’aigua potable que connecta les xarxes de subministrament entre els polígons del Pla i Àrea 37, a través del pont de Sant Vicent. Aquesta conducció permetrà evitar que un possible trencament en aquesta última conducció deixe a la totalitat del polígon sense subministrament d’aigua potable. La conducció a executar es farà amb canonada de fosa dúctil de 150 mm de diàmetre enterrada, excepte en la zona del pont de Sant Vicent, on la canonada anirà aèria.

Igualment, s’ha previst la renovació de part de les lluminàries instal·lades sobre columnes d’enllumenat públic i existents als carrers d’aquesta àrea industrial. “Les actuals lluminàries han anat perdent potència lumínica, substituint-se aquestes per altres noves molt més eficients, que es podran programar amb nous sistemes intel·ligents de regulació”, afegeixen.

El projecte contempla la substitució de 19 lluminàries de les actualment existents en les columnes d’enllumenat públic del polígon industrial. Les noves lluminàries a instal·lar seran de manera aerodinàmica, planes i baixa resistència al vent, amb una potència màxima de 150 W, i distribució lumínica asimètrica. Aquestes lluminàries s’instal·laran sobre les actuals columnes de 10 metres d’altura, prèvia retirada de les velles, que seran dipositades al magatzem d’obres municipal. Finalment, s’ha previst la instal·lació d’un nou hidrant contra incendis. d’arqueta a l’entrada del polígon industrial.