Objectiu complert: Sant Esteve ja té diners per a la nova campana

La junta directiva de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve ha anunciat que ja s’han recaptat els 5.000 euros que feien falta per a fer la nova campana de l’ermita i cobrir així el buit que ha deixat  el bronze furtat. Des d’aquest col·lectiu volen agrair “la massiva resposta que ha tingut la proposta llançada a la ciutadania d’Ontinyent el passat 20 de juliol per tal de recaptar els fons necessaris per a  l’adquisició de la nova campana que substituirà la robada el passat 7 de juliol”, afirmen.

Des del primer moment la junta directiva va entendre que, davant les massives mostres d’adhesió rebudes després del robatori, la millor forma d’adquirir la nova campana havia de ser a través d’una subscripció popular i els fets ens han donat la raó aconseguint l’objectiu marcat en tan sols dues setmanes. Així, en quinze dies “hem aconseguit l’objectiu plantejat gràcies a la col·laboració de més de 150 persones i empreses de la nostra ciutat”, afegeixen.

D’una manera detallada, les donacions s’han fet mitjançant aportacions en efectiu i a través d’una plataforma web. “Volem agrair la col·laboració de la immobiliària Kapitàlia que s’ha fet càrrec de les despeses i comissions generades per les aportacions realitzades a través de la web”.

El pròxim mes de setembre, després de les vacances, l’associació oferirà una roda de premsa on es facilitarà ampla informació sobre la nova campana i el seu procés de fabricació.

El bronze ja està en fase de disseny, amb l’assessorament de la Colla de Campaners, i “esperem poder instal·lar-la i beneir-la el pròxim 26 de desembre, dia de Sant Esteve, una vegada finalitzen les obres de consolidació estructural que es duran a terme en l’ermita dins del programa municipal Ontinyent Participa”.

En el capítol d’agraïment inclouen l’Ajuntament d’Ontinyent “pel suport mostrat en tot moment i donar les gràcies als diferents mitjans de comunicació per la forta implicació que han mostrat en fer-se ressò, inicialment del robatori i, posteriorment,  per difondre desinteressadament la campanya llançada pels llumeners de Sant Esteve per tal de recaptar fons”.

En la imatge, el moment de retirar la segona campana, després que furtaren la primera, per tal de protegir-la.