El veïnat del Pou Clar es queda sense poder entrar a casa

Els residents en el camí Galindo 2 han passat pràcticament tot un dia sense poder entrar a la seua caseta. Els camins pròxims al Pou Clar pateixen en estiu les conseqüències de la massificació del paratge natural, però  des del veïnat de Galindo 2 expliquen que “el que ens ha passat ara, no ens havia passat mai”.

“Vam instal·lar una cadena al començament del camí, per tal d’evitar que els vehicles aparcaren i no deixaren accedir a les propietats, però la sorpresa ha sigut que dos vehicles han aparcat davant de la cadena i no hem pogut accedir a casa”, expliquen.

L’alternativa que la Policia Local va donar als veïns, segons relaten, “no va ser pràctica, perquè demanaven que almenys llevaren un dels vehicles per a poder entrar i no ho van fer. La solució és que accedim per un altre camí, que al començament està asfaltat, però després està ple de pedres i brossa, per tant, un cotxe normal es pot espatllar”.

El veïnat es queixa del “tracte rebut pels agents, perquè ens van convidar a denunciar els fets davant el síndic de greuges o denunciar l’Ajuntament d’Ontinyent en el jutjat, quan l’única cosa que volíem era entrar a casa i no se’ns va donar una solució”.

Segons el relat del veïnat, la Policia Local també van suggerir que els veïns posen dos plaques en la cadena: una de prohibit aparcar als dos costats i una altra indicant el pas de vehicles a les casetes, però els residents pensen que “aquesta mesura correspon a l’ajuntament, sobretot perquè la policia puga tindre-les en compte a l’hora d’actuar davant qualsevol incident com el d’aquest diumenge”.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent han explicat que “es tracta d’un incident puntual, ha que durant l’estiu no s’han enregistrat queixes en el consistori relacionades amb el veïnat del Pou Clar”. A més a més, matissen que “la Policia Local acudeix a la telefonada dels veïns i denuncien tots els vehicles que estan mal estacionats. Avisen al servei de grua que acudeix passades les 18.00 hores, per trobar-se en un altre servei”, afirmen.

Pel que fa a la contestació dels agents, des de l’ajuntament declaren que “els agents estaven informant als afectats dels recursos que podien utilitzar”.

A hores d’ara, avancen des del consistori ontinyentí que “s’està treballant en una altra manera de senyalitzar aquesta zona” i apunten també que “tot l’estiu està havent-hi molta coordinació amb la Guàrdia Civil i la Policia Local està fent tasques de vigilància dues vegades al dia en el paratge del Pou Clar”, afegeixen.