Èxit del projecte In Transit en la seua primera convocatòria de propostes

In Transit, el projecte europeu liderat per ATEVAL, té com a objectiu reforçar la resiliència de les pimes dels sectors tèxtil, aeroespacial, construcció i manufactura avançada en tota la UE. La primera convocatòria de propostes va tancar el passat 13 de març, amb un pressupost total d’1,5 milions d’euros per a fer costat a les pimes europees. Era dirigida a aquelles pimes que planegen desenvolupar solucions sostenibles, com a processos o productes, a causa de la implementació de nous models de negoci circulars.

CONVOCATÒRIA DE PROPOSTES

Espanya, amb 62 pimes, ocupa el primer lloc en el rànquing dels 22 països participants, seguit de Portugal (24), Itàlia (23), Irlanda (14), Alemanya (13) i Grècia (12).

De les 144 propostes, el 37% prové del sector tèxtil, el 35% del sector aeroespacial, el 17% del sector de la construcció i 11% del sector de la manufactura avançada.

El consorci In Transit avaluarà les propostes i seleccionarà els millors projectes a ser finançats. L’avaluació es durà a terme entre març i principis d’abril, i la llista final es confirmarà a la fi d’abril. S’espera que se seleccionen fins a 30 beneficiaris.

La primera convocatòria de propostes de In Transit té un instrument de finançament en forma de bo, dirigit a les pimes que planegen desenvolupar solucions sostenibles, com a processos o productes, a causa de la implementació de nous models de negoci circulars.

In Transit té com a objectiu seleccionar 30 pimes que rebran un suport en forma de bo de fins a 98.000 € per proposta conjunta, amb un màxim de 49.000 € per pime, o 49.000 € si han presentat la seua proposta individualment.