Un macroprojecte per dotar de sòl industrial a Ontinyent

Pocs municipis poden exhibir aquest múscul dotacional. En el PGOU de 2006 apareix una consignació de sòl industrial que supera el milió de metres quadrats. On? Exactament, al costat del polígon industrial El Pla, de manera paral·lela a l’autovia, en la zona on se situa la Ciutat del Transport i que s’estén, a través de camps i alguna caseta, cap al polígon de l’Altet.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, no va dubtar a qualificar aquesta possibilitat com “el respirador” industrial que necessita la Comunitat Valenciana quant a superfície dotacional. I va equiparar la importància d’aquest eix (el que integren Ontinyent-Alcoi-Ibi) al costat dels polígons industrials de Castelló, Sagunt i Elx.

La diferència d’Ontinyent, respecte a Alcoi o a Ibi és que la qualificació de sòl industrial ja està catalogada com a reserva i només esperaria el seu desenvolupament. En la via legal ja es va avançar al futur en 2006. L’alcalde Jorge Rodríguez, també present en el menjar en La Clariana al costat del president i empresaris, coincideix a assenyalar que es tracta d’una “oportunitat”. Un projecte de ciutat, per a assegurar el futur del territori, per a consolidar l’activitat industrial/empresarial en la zona, amb vista a les pròximes dècades. L’estimació del sòl dotacional supera el milió de metres quadrats. Al costat d’una altra àrea, pertanyent a Agullent i a una zona de reserva dotacional, fins i tot es podrien fregar els 2 milions de metres quadrats. El desenvolupament d’aquesta superfície connectaria els actuals polígons del Pla i l’Altet.

SUPORT
Mazón va evidenciar la bona sintonia política amb l’Ajuntament d’Ontinyent. Va avançar el suport de la Generalitat per a dur a terme aquest futur macroprojecte que permetria l’arribada d’inversors a Ontinyent.

Per la seua part Jorge Rodríguez va assumir que l’Ajuntament pot erigir-se en agent urbanitzador si existeix eixe suport de la Generalitat i “si existeix una demanda evident, si hi ha inversors que plantegen desenvolupar els seus projectes empresarials i tinguen la seua necessitat de terrenys per a materialitzar-los”. L’alcalde apunta que els costos per a desenvolupar aquesta zona industrial podrien rondar els 20 milions d’euros “alguna cosa que l’Ajuntament no pot assumir de manera única i que valdrà la pena si s’identifiquen projectes industrials que arriben a Ontinyent”.

Iniciatives com la gigafactoria de Sagunt, que asseguren la creació d’ocupació i la dinamització econòmica de la nostra zona.

CV60
La construcció d’aquest gran polígon precisaria la connexió amb la CV60, alguna cosa que el president Mazón va assegurar en els pròxims anys: “ja estan en marxa els dos trams, aquesta serà la legislatura de la CV60”. El desdoblament de la carretera que uneix amb Gandia, possibilitaria l’al·licient a les empreses d’una eixida a la mar a tan sols mitja hora de transport.

D’altra banda, des del consistori també es planteja la necessitat d’un accés directe des de l’autovia al polígon industrial.