Ferran Gisbert, l’ontinyentí que sona en la nova banda del productor de C. Tangana

Ferran Gisbert, natural d’Ontinyent, continua fent salts en el món de la música. Quan tenia deu anys va començar a tocar a la guitarra i als 14 ja estava afinant-la als concerts. “Va ser Kaoba i Pink Paraband els grups que em van portar als escenaris”, explica per telèfon. Dues bandes ontinyentines que van marcar els primers passos del músic. Fa un any va rebre una trucada que segurament li canviarà la vida en els pròxims mesos, o almenys, l’obligarà a viatjar molt: formar part de la recent banda d’Alizzz, el visionari de la nova onada del pop espanyol i productor dels èxits de C. Tangana. Amb tres Grammy Llatins a l’esquena que va guanyar fa poc en Las Vegas, Cristian Quirante (conegut artísticament com a Alizzz) ha llançat el seu projecte en solitari, Tiene que haber algo más, un nou disc del qual l’ontinyentí s’ha sumat com a guitarrista.

“Vam començar a provar en gener, en aquells moments el projecte encara no estava assentat, ell havia pres la decisió que a part de ser productor volia iniciar la seua carrera en solitari amb músics professionals. Es van posar en contacte en mi i vam començar a assajar en Barcelona. Des de llavors hem anat veient créixer els temes”, comenta. Aquest estiu gravaren el videoclip ‘Salir’, una peça audiovisual on es poden veure els membres del grup que ja acumula més de 60.000 visualitzacions a YouTube.

En l’actualitat Ferran viu en Ontinyent i viatja a la ciutat comtal de tant en tant per a reunir-se amb la banda. “Els projectes grans en general funcionen d’aquesta manera. Ell ens passa el material i posem una data d’assaig, jo vaig tres o quatre dies a Barcelona i me’n torne al poble”. “Normalment, s’agafa una sala gran, això vam fer la setmana passada, i anem amb els nostres tècnics de so. Passem el bolo unes quantes vegades i ho deixem tot registrat a les taules. D’aquesta manera, tots sabem el que hem de fer quan arriba al concert”, detalla.

Vic Mirallas, l’altre projecte de Gisbert

No obstant això, l’ontinyentí compagina aquest treball amb el projecte del músic i productor Vic Mirallas, conegut per haver format part de la banda d’Alejandro Sanz com a saxofonista i corista. I és que Ferran fa molts anys que fa i desfà acords en la seua guitarra. Els seus inicis com a músic estan molts lligats a Ontinyent. “Sempre hi ha hagut molt de moviment musical, i des de ben prompte va començar a picar-me la curiositat per la guitarra. Els meus referents principals sempre ha estat gent que tenia al voltant”. I a la ment li venen dos noms: Camilo González i Pablo Gisbert, dos músics consagrats a l’escena ontinyentina, coneguts per tocar a grups com ‘Músicos de Guárdia’, ‘Juárez’ o ‘Limbotheque’, entre altres. “Jo admirava molt en aquells moments a Camilo i Pablo, coincidíem en audicions de l’escola de música, solia anar als concerts a gravar-los i després em posava a transcriure’ls tot el que podia”, descriu.

David Soler, el seu mentor

Tanmateix, va ser en la mateixa ciutat d’Ontinyent, concretament a un pub, on va conéixer a David Soler. Un mentor per a Ferran, que descriu com “el millor guitarrista d’Espanya” i que l’ha acompanyat al llarg de la seua formació. Va ser el seu professor al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, escola on ha cursat el Grau Superior de Música en l’especialitat d’Interpretació de Jazz i Música Moderna. Els set anys a Barcelona l’han submergit en una atmosfera musical que l’ha portat a tocar al costat de bandes de prestigi com Ramon Mirabet. “He tocat unes tres o quatre vegades en ells”.

Ara prepara la gira d’Alizzz que ja té confirmades les primeres dates. El 14 de gener estaran en Madrid en la Sala Cool presentant el nou àlbum i el 22 a Razzmatazz, Barcelona. També xafaran festivals en els pròxims mesos, entre aquests Tomavistas (Madrid, maig 2022), Palencia Sonoro (El Sotillo de los Canónigos, juny 2022) o Vida Festival (Vilanova i la Geltrú, juny 2022), entre altres.