Finalitzen la rehabilitació de la seu de la Colla en la Vila

Fa prop de 20 anys que el grup de percussió i dolçaines La Colla té la seua seu en el barri de la Vila. Segons explica el seu president, Juanjo Barber, “l’any 2006 vam fer la rehabilitació interior, d’aquest immoble del carrer Església, que és de la nostra propietat. El problema és que la part de baix del sòl no es va fer bé i ha donat problemes d’humitat i de desaigües al llarg dels anys”.

Aquest col·lectiu musical volia acollir-se a les ajudes de rehabilitació que existeixen per al centre històric de la ciutat, però no van poder accedir. Van quedar en una llista d’espera i en fallar alguns propietaris anteriors en la convocatòria, se’ls va requerir la documentació per a tirar endavant l’ajuda. “Vam entropessar amb el fet que la Vila és un conjunt històric artístic, amb protecció especial i qualsevol obra requereix un informe de l’arqueòleg i autorització de València, per tant, no arribàvem a complir els terminis de justificació dels treballs”, detalla Barber.

Així les coses, des de La Colla van parlar amb l’Ajuntament d’Ontinyent, per veure si podien ajudar-los d’alguna manera. “Gràcies a la voluntat i el treball de l’alcalde Jorge Rodríguez, i dels regidors Pablo Úbeda i Àlex Borrell, hem obtingut 11.000 euros d’ajuda directa, dels 20.000 que té el cost total de la rehabilitació”, afirma. Una subvenció que arriba en un moment especialment crític des del punt de vista econòmic per a les entitats culturals i musicals, ja que la pandèmia els ha deixat sense cap ingrés.

Les obres ja han finalitzat i han tingut una durada d’un mes i mig aproximadament. Ara tan sols s’ha de pintar “i ho farem nosaltres”, conclou.