Compromís per Ontinyent condicionarà el sentit del seu vot en el pressupost municipal a la realització i el compliment de tots els projectes pendents d’Ontinyent Participa d’anys anteriors. Així ho han exposat el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola aquest dimecres en una roda de premsa en la qual han incidit en la urgència d’adoptar una gestió econòmica responsable dels recursos, que escolte les demandes de la ciutadania a l’hora de prioritzar les actuacions a realitzar en el pressupost.

En paraules del regidor i portaveu, Nico Calabuig, “des de Compromís per Ontinyent tenim molt clar que allò que expressa la ciutadania ha d’acomplir-se i fer-se realitat de forma prioritària. Per això condicionarem el nostre vot al pressupost municipal per a 2022 de l’Ajuntament d’Ontinyent al compliment i la realització de tots els projectes i obres pendents d’Ontinyent Participa, així com aquells dels quals es va votar la redacció del projecte. En tots els casos queda molt clara la voluntat de la ciutadania”.

Els projectes pendents en qüestió serien un espai definitiu per a grans concerts i festivals, una coberta nova per al seu Mercat municipal i la millora de l’accés de vianants de l’Estació al Cementeri. Així mateix, Compromís per Ontinyent afirma que també està pendent que comencen les obres per a una millora dels Jardins de la Glorieta i la reurbanització del carrer Sant Antoni, “que sembla ser l’única intervenció que a hores d’ara s’ha tret a licitació”, ha apuntat Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha assenyalat que el pressupost “és l’aspecte més important que debatem i votem, ja que marca el desenvolupament de les polítiques i inversions de la nostra ciutat per a tot un any […] És necessari definir un ordre de prioritats clar en matèria d’inversions i actuacions, i a hores d’ara no el veiem”.

Alberola ha exposat que “la mostra més evident d’eixa absència en l’ordre de prioritats són els constants canvis que pateix el pressupost actual. No podem convertir les reiterades modificacions de crèdit en el comodí per a canviar al gust del govern municipal el conjunt d’inversions i polítiques que entre totes i tots vam acordar i aprovar fa vora un any”.