Els joves d’Ontinyent podran rebre una ajuda de fins a 100 euros mensual per a lloguer

L’Ajuntament d’Ontinyent obri aquesta setmana la convocatòria de la seua línia d’ajudes per a l’accés al lloguer per a joves de la ciutat, per valor de fins a 100 euros mensuals i 1200 euros anuals. La iniciativa, que va estar presentada el passat mes de juliol per l’alcalde Jorge Rodríguez i el regidor de Joventut Jordi Vallés, està inclosa dins del I Pla de Joventut d’Ontinyent, i primarà les zones de Poble Nou i La Vila per tal de contribuir a la seua revitalització.

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, explicava que a l’ordenança reguladora d’aquestes ajudes, aprovada al ple municipal, “es contempla que tot i que se seguirà una baremació objectiva per l’atorgament i la quantitat de les ajudes, es prioritzarà que l’immoble llogat estiga situat a aquests barris, com també es tindran en compte les circumstàncies familiars o la renda de les persones sol·licitants. És una actuació que dóna resposta a una demanda històrica de la població jove a Ontinyent, i amb la que a més volem reobrir espais i immobles que fins ara estan en desús”, manifestava.

Per accedir a aquestes ajudes caldrà ser major d’edat i menor de trenta-cinc anys, tenir empadronament a Ontinyent i presentar la signatura d’un contracte d’arrendament respecte d’un immoble situat a la ciutat que, a més, constituïsca el seu habitatge habitual. Els detalls complets sobre la convocatòria, les sol·licituds, la documentació i termini es poden trobar a la web municipal www.ontinyent.es, a l’apartat ajuntament/àrees/joventut. El termini per a la presentació serà de l’11 al 30 de novembre, ambdós inclosos, i es pot ampliar la informació al departament de joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent.

El regidor de Joventut animava a les persones interessades a presentar les seues sol·licituds i destacava la importància de posar en marxa aquesta línia d’ajudes “en un moment clau per donar suport als i les joves que volen emancipar-se en un context complex econòmicament i socialment degut als efectes de la pandèmia”, assenyalava.