Fuset es mor en l’oblit sense projecte mediambiental

Si el patrimoni en el nucli urbà ja és notori el difícil i costós que és mantenir-lo, quan l’immoble es troba en una zona rural es veu exposat a tota mena d’actes vandàlics i a la intempèrie. És el cas de la Finca Fuset. El que fora un camp de tir va veure en el
2014 com el consistori ontinyentí no renovava els convenis amb els col·lectius de tir olímpic i dels caçadors de la ciutat, que eren els que mantenien aquest espai viu i condicionat. La idea era convertir aquesta àrea, situada dins del paratge natural l’Ombria-Pou Clar, en un espai públic, per a l’ús general de la ciutadania. Però aquell projecte mai va arribar, sí que ho va fer l’oblit sobre un immoble que cada dia està més deteriorat, així com els voltants d’aquest, on creix la vegetació sense que estigui cuidada.

No sols el consistori no ha desenvolupat un projecte que retorne l’esplendor a aquesta finca forestal municipal, sinó que la ciutadania també li ha donat l’esquena a aquesta. L’últim exemple el trobem en l’edició d’Ontinyent Participa, que s’acaba de celebrar, en la qual la petició que es redactara un projecte per a arreglar la finca i l’esplanada, per a tenir un lloc on acampar en el terme, era la proposta finalista que va quedar en últim lloc en les votacions de la ciutadania, amb únicament 723 vots. Quin serà el futur d’aquesta instal·lació? Només la suma de voluntats la podria rescatar de la decadència en la qual s’ha sumit.