Míriam Ferrer, de públic al Festivern a cap de cartell amb Lisasinson

D’esquerra a dreta: Paula (baix), Marina (bateria), Míriam (veu i guitarra) i Maria (guitarra).

El passat 28 d’octubre l’organització del Festivern feia públic el seu cartell. El festival de les comarques centrals, una de les cites més rellevants pel que fa a la música valenciana, anunciava entre els seus caps de cartell la banda Lisasinson. Un quartet format per dones, que barreja diferents sons que van des del pop fins al punk. L’ontinyentina Míriam Ferrer, veu principal i guitarra del grup, ha rebut amb molt d’entusiasme aquesta notícia: “Algunes de nosaltres fa molts anys que anem. Així que imaginat… Tenim moltes ganes de pujar-nos-en a l’escenari i de veure que passa, ja que no hem tocat mai en un festival on va tanta gent”.

En setembre de 2019 van organitzar el seu primer concert en La otra cantinela, un espai cultural de València, on acompanyades d’altres bandes emergents com Semana Santa, Nada Dabuti, Trashy Divas i David Vender van viure una “nit meravellosa de pop i amistat”. Des dels inicis el grup ja comptava amb temes propis als concerts. ‘Barakaldo’ va ser la seua carta de presentació. El primer single de la banda que a poc a poc ha anat creixent amb la incorporació de noves cançons com ara ‘Todo me da igual’, ‘Canción para mi crush’ o ‘Atasco’, entre altres. Totes elles formen part del seu miniàlbum debut ‘Perdona mama’ (Elefant Records, 2021).

Rodejada de músics des de ben menuda, no és estrany que l’ontinyentina començarà prompte a interessar-se pel món de la composició. “No és massa difícil estar lligada a la música quan vius a Ontinyent o almenys jo ho vaig tindre ben fàcil. El meu cosí tocava en la Trocamba Matanusca, gràcies a ell vaig conéixer a molta gent que feia música i em van fer ganes de tindre una banda i de poder viure el mateix”. L’artista compta amb dos projectes musicals. Lisasinson i Laborde, aquest últim en solitari. Dos projectes que fins ara ha pogut compaginar al mateix temps. “De moment està sent prou fàcil, si és veritat que ara que comença a moure’s tot altra vegada, alguns concerts se m’estan ajuntant”, explica.

Les gires donen per a molt i són cada vegada més les anècdotes que s’acumulen en els viatges de Lisasinson. “Casi sempre passen historietes. La de deixar-se alguna cosa a Maria (bateria i cors) sol passar-li sovint, oblidar-se d’una part de la cançó em passa més a mi, però quasi mai se n’adona ningú perquè improvise alguna cosa ràpidament”, descriu entre riallades. No obstant això, fa unes setmanes van viure una “molt heavy”. “En un dels últims concerts, que tocàvem lluny de casa, l’organització s’encarregava de contractar-nos l’allotjament. Quan vam arribar no existia, era un anunci fals. Van passar moltes més coses lletges que no contaré, però finalment mitja hora abans de tocar, després d’estar tot el dia amunt i avall perquè no teníem on deixar-nos caure, ens negarem a tocar. Deu minuts després teníem lloc per a dormir… i vam tocar”.

Ara toca esclafar motors a la sala d’assaig per a fer front als pròxims concerts. Amb Laborde estarà el dissabte 27 de novembre a la Sala Canal (València) amb motiu del ‘Dia D’, al costat d’altres bandes com Joe Crepúsculo, Camells, The Parrots, Els Nastys i Muro María, mentre que el dia 18 de desembre actuara als concerts de La Marina a la Pèrgola de Cervezas Alhambra (València). Pel que fa a Lisasinson el diumenge 19 de desembre ho farà al Mercat de Diseny a Madrid, i el 29 de desembre al Festivern (Tavernes de la Valldigna).