Caixa Ontinyent prepara un pla estratègic

Superats els cent dies després d’assumir la presidència, coincidint amb el 137 aniversari de l’entitat, el Periòdic d’Ontinyent es reuneix amb el president de Caixa Ontinyent, Pepe Pla, per conéixer com és el seu dia a dia. Pla explica que el relleu en la caixa estava pactat i fins i tot pautat, però que la interferència política el va complicar en última instància. Després d’aconseguir desactivar els conflictes i materialitzar el canvi, amb dues dècades en el consell esperant la seua oportunitat, el nou president fixa el gran repte que té a la vista. “Hem sobreviscut. Ara ens toca créixer com a caixa”, explica matisant que el creixement no sols es concreta en oficines i empleats, sinó en nous negocis que s’implantaran en territoris que encara no han sigut explorats. En l’actualitat l’entitat financera compta amb 45 oficines repartides en 31 localitats. “Anem a preparar un nou pla estratègic per a l’entitat”. Al que afegeix: “perquè en banca tot va molt ràpidament, en quatre o cinc anys tot canvia”. “Del resultat del pla tindrem una caixa o altra”, subratlla.

Pla compagina el seu nou càrrec com a president no-executiu, és a dir sense salari directe de Caixa Ontinyent, amb el seu treball com a catedràtic d’Economia en la Universitat de València. La seua dedicació docent la té ara més concentrada en els màsters que imparteix com a especialista en la internacionalització d’empreses. “El meu treball en la Universitat se centra ara, més que en impartir classes, en investigar i publicar”. Durant els seus 100 primers dies de presidència va decidir recórrer totes les oficines per presentar-se personalment a tots els empleats. “Els empleats em criden com a Pepe, ningú es dirigeix a mi com a don José. A mi aquest detall em pareix important, alguns formalismes que eren vàlids per a altra època, ara, estan fora de lloc”. El president no està en la gestió diària, però acompanya el curs de les negociacions. Principalment a les reunions de dimarts i dijous amb el director general, Vicent Penadés o amb la resta de membres del staff.

Pel que fa a les crítiques populars sobre les comissions que cobra la caixa d’estalvis per les seues gestions, Pla agrega: “Estem en un entorn d’interessos negatius. Hem de buscar vies alternatives per a generar ingressos. Hem de cobrar pels servicis que prestem. A més ens encontrem en la franja més baixa quant al cobrament de comissions”. “No oblidem mai que el nostre objectiu final és generar beneficis per revertir-los en la societat”. Avui en dia Caixa Ontinyent és una de les dues caixes d’estalvis que existeixen i l’única valenciana.