fbpx

Generalitat no autoritza el clúster sanitari d’Ontinyent

Nou xoc entre l’Ajuntament d’Ontinyent i la Genteralitat Valenciana a compte del clúster sanitari que pretén liderar el sector tèxtil radicat, fonamentalment, a les nostres comarques i amb una presència clau a Ontinyent. Encara que hui alguns mitjans de comunicació publicaven que la Generalitat Valenciana donava llum verda a la creació del clúster tèxtil sanitari a Ontinyent, des de l’administració autonómica han eixit al pas d’aquestes informacions per desmentir-les.

Efectivament, des del consistori es llançava una nota afirmant que “l’Ajuntament d’Ontinyent ha obtingut l’autorització preceptiva per part de la Generalitat Valenciana per a la constitució del Clúster Tèxtil Sanitari, el conglomerat industrial que impulsa l’especialització del tèxtil local vinculat a la sanitat. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent, entitat impulsora juntament amb Ateval, s’han felicitat del suport del govern valencià al projecte recordant que aspira a convertir-se en un clúster “clau” en aquestos moments perquè es donarà resposta tant a la crisi sanitària com a l’econòmica”. S’avançava, a més, que el dilluns es signarà l’acord entre l’alcalde Jorge Rodríguez i el nou president d’ATEVAL, Pepe Serna, segons el qual l’Ajuntament destinarà 300.000 euros en ajudes durant els dos pròxims anys.

Però, des de la Generalitat, concretament des de la Conselleria d’Economia, es contestava arran d’aquesta nota de premsa, assegurant que “des de la Direcció General d’Indústria d’aquesta conselleria s’ha emés ‘informe de no duplicitat’ per a autoritzar a l’Ajuntament d’Ontinyent la signatura d’un conveni amb Ateval. L’informe ‘NO autoritza en cap cas’ la creació d’un ‘clúster sanitari’ donat que un clúster sobrepassa l’àmbit local. Simplement es dona autorització per a la concessió de l’ajuda ja que un consistori no seria competent sense aquesta autorització, la competència és autonòmica.