Els actes populars de les Festes de la Puríssima 20, en l’aire

Per aquesta setmana hi ha programada una reunió de treball a l'Arquebisbat on s'abordarà la problemàtica que mana dels decrets de la Generalitat que impedeixen la celebració tant de misses com de processons a l'exterior. Es tracta d'una mesura que tractava d'exercir com a barrera de contenció davant l'allau de possibles manifestacions festives en els municipis durant aquest estiu. La restricció s'està revisant i la mateixa Generalitat ha anunciat que podria haver canvis en les pròximes setmanes respecte a aquesta regulació d'actes públics culturals, festius i religiosos.

L'Associació de Festes de la Puríssima ja va acordar ajornar de moment el procés electoral en què estava immersa. De fet, encara quedava una setmana per presentar candidatures. La junta electoral s'ha convertit, de facto, en gestora per assumir les regnes de l'entitat en aquesta conjuntura. Rafael Esteve, president d'aquesta junta, ha avançat que respecte a l'organització de les pròximes festes "està tot en l'aire, tot està parat de moment".
La reactivació de les decisions depèn, en bona mesura, de les directrius que es comuniquen des de l'Arquebisbat quan s'aclareixi la situació actual.

El que sembla segur és que festes hi haurà, encara que no es pot determinar la dimensió que tindran. Sembla obvi, d'acord amb les fonts consultades a l'entorn de l'associació, que es programaran els actes religiosos que puguen celebrar-se dins el temple de Santa Maria i amb les mesures que estiguen en vigor en aquell moment. No obstant això, els actes de carrer (Ofrena, Bous, Gegants i Cabets ...) corren un seriós perill i podrien suprimir-se. "En aquests moments no són viables", assegura Rafael Esteve.
Des del consistori es recorda que encara queden cinc mesos i "les coses, com hem vist, poden canviar d'una setmana per a una altra i, fins i tot, d'un dia a un altre, així que és millor no precipitar-se i prendre les decisions en el moment oportú ".