Generalitat planteja una nova línia de tren València-Ontinyent

El secretari autonòmic d’Infraestructures i Transports, de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Vicente Dómine, ha recuperat un projecte de l’època del PP, que consisteix en que Ontinyent siga una estació terme, és a dir, que passe a tindre una línia de Rodalies, en la qual finalitzaria el trajecte des de València, sense més continuïtat. Estem parlant, per tant d’una nova línia, autònoma, al marge de l’actual entre València i Alcoi.

 El desplaçament entre la capital del Túria i la capital de la Vall d’Albaida s’hauria d’ajustar a una hora o una hora i cinc minuts com a màxim perquè resultara competitiva, segons han informat des d’alcaldia.

Per aconseguir aquest objectiu, d’una segona línia fèrria, caldria l’assignatura pendent: l’eliminació de dos dels punts complicats del trajecte, que són les corbes de Montaverner i la Pobla del Duc, fet que retallaria el trajecte entre quinze i 20 minuts.

Aquesta actuació també beneficiaria el trajecte Xàtiva-Alcoi, línia que es mantindria també amb estació a Ontinyent, i així les vies es podrien adaptar a l’amplada internacional, segons les mateixes fonts.

Per disposar d’una línia de Rodalies a Ontinyent, com apunten des d’alcaldia, la Conselleria posa sobre la taula recuperar el projecte d’instal·lar una via fins a la zona de Mesta, de manera que seria en aquest punt on s’acabaria el trajecte amb una estació connectada amb la ciutat. “Ens han traslladat que baixar la via fins a Mesta seria relativament senzill i que seria una nova estació terme, de la mateixa manera que existeix a Moixent. Paral·lelament, es mantindria la via actual, per on circularia el tren Xàtiva-Alcoi”, afegeixen.

Una proposta que és sobre la taula i que es troba en estudi tècnic.