fbpx

Oberta la Fira d’Ontinyent amb 39 atraccions i 200 parades

Música i color omplien en la vesprada de divendres el recinte firal d’Ontinyent, amb motiu de la inauguració d’una nova edició de la Fira d’Ontinyent. Novament, com s’ha convertit ja en una tradició, el tret d’eixida es donava amb la lectura del Privilegi Reial atorgat a la ciutat pel rei Alfons el Magnànim en 1418.
605 anys després, era en aquesta ocasió la professora ontinyentina Inma Llinares l’encarregada de procedir a la seua lectura. La també directora de Pantomima Teatre i impulsora del club de lectura Barataria, imprimia emoció en la declamació d’aquest text, arribant al públic present.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, feien una crida al veïnat i als visitants a descobrir l’ampla i variada oferta amb què es comptarà aquest cap de setmana i també dilluns, festivitat local, i agraïen el treball de totes les persones, entitats i departaments municipals implicats en tirar endavant aquesta nova edició.
L’oferta de la Fira inclou 11 actuacions musicals i la gastronomia de 4 establiments en l’espai Ontifira; 39 atraccions mecàniques per a menuts i majors; 200 paradetes; 40 casetes de joc i alimentació; o una nova edició de la fira de l’automòbil Firauto amb prop de 400 vehicles, a més de la novetat del I Concurs de ‘Coca de Fira’ que tindrà lloc en la jornada de dilluns.
L’acte inaugural, que tenia lloc en l’aparcament de la Sala Gomis comptava una posterior cercavila amb l’acompanyament de La Trocamba Matanusca i un grup d’animació, així com l’actuació del grup ‘Plena 79 Salsa Orchestra’. Durant aquesta jornada també s’ha posat en marxa per segon any el servei de transport en bus gratuït des dels barris de Sant Rafel, el Llombo i Sant Josep, que en les nits de divendres, dissabte i diumenge es perllongarà fins a la 1:00 de la matinada.
A més a més, hi haurà uns horaris específics de Fira sense soroll per tal de fer aquesta cita festiva inclusiva amb les persones amb Trastorn d’Espectre Autista (TEA): diumenge i dilluns de 10:00 a 14:00 hores.
Cal recordar que, com cada any, el cap de setmana posterior al de Fira les atraccions romandran al recinte amb preus reduïts.